Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Turnuri gemene la Teheran

Miercuri 28 august 2013 la Teheran s-a început construcția a două turnuri gemene de 30 de etaje aparținând Companiei de Comunicații a Iranului.

Turnuri gemene la Teheran

Complexul celor două turnuri gemene se construiește va ocupa o suprafață de 37 de mii de metri pătrați, suprafața efectivă a construcției fiind de 110 mii de metri pătrați. Cele două turnuri gemene vor avea 30 de etaje înălțime și se află la intersecția autostrăzilor Hemat și Sheikh Bahaee din vestul Teheranului. Construcția complexului are un buget de 125 de miliarde de tumani (aproximativ 400 de milioane de dolari americani) conform Agenției de Știri Fars și 360 de miliarde de tumani conform Agenției Oficiale de Știri a Iranului.
Înălțimea celor două turnuri gemele va ajunge la 150 de metri, pe locul trei în Iran după Turnul Milad și Turnul Internațional din Teheran. Construcția complexului a fost scoasă la licitație și dintre cele 25 de firma de construcții a câștigat licitația de firma Parhon. Proiectul prevede ca în trei ani de zile construcția să fie finalizată.
Compania de Comunicații a Iranului după ce s-a separat de Ministerul Comunicațiilor Iranului și a devenit o firmă pe acțiuni, a părăsit clădirea ministerului în care activa și își construiește acum un sediu nou.
ساخت برج هاي دو قلوي شركت مخابرات ايران روز چهارشنبه همزمان با هفته دولت با تبادل قرارداد بين مجري طرح ساخت و مدير عامل شركت مخابرات ايران آغاز شد

_________________________________________________________________
Informații și fotografie preluate de pe paginile de internet ale Agenției de Știri Fars și Agenției Oficiale de Știri a Iranului. Surse:
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13920605000323
http://www.irna.ir/html/1392/13920606/80792647.htm