Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

مهاجرت تحصیلی به رومانی

با کمک و راهنمایی اقای دکتر میهای چرناتسکو فارق التحصیل تاریخ از دانشگاه تربیت مدرس

شما میتوانید با کمترین هزینه ممکن از بهترین دانشگاه های کشور رومانی پذیرش تحصیلی دریافت کنید

بدون اغراق، بی رغیب ترین شخص از نظر کیفیت کار و پشتیبانی همه جانبه از شما و یا از فرزندتان.

مشاوره رایگان

پذیرش تحصیلی

کمک به منظورتکمیل مدارک سفارت

وقت سفارت و ویزا

استقبال فرودگاهی

ثبت نام دانشگاه و خوابگاه

(کمک به اجاره کردن واحد مستقل در صورت نیاز)

تمامی خدمات تنها 1200 یورو

با ما از طریق واتساپ در ارتباط باشید:

40721192402+

 

شما میتوانید با یک تماس و چند دقیقه مشاوره، مسیر زندگی کاری و تحصیلی خود را تضمین کنید

Citeşte mai departe: مهاجرت تحصیلی به رومانی

O lună de zile în Iran

A apărut de câteva zile în Curierul Zilei interviul acordat de domnişoara Arina Epure despre cursurile de vară la care a participat în Iran. Socotind că mulţi dintre dumneavoastră nu citesc presa argeşeană, preiau aici adresa la care găsiţi acest interviu.

http://www.curier.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=76683&Itemid=375

Citeşte mai departe: O lună de zile în Iran

Towfighi este ministrul învățământului

Miercuri 21 august 2013 mă plimbam pe strada Kargar din centrul Teheranului, coborând spre Meidane Enghelab (Piața Revoluției). Am cumpărat ziarul Iran cu de 2000 riali (aproximativ 20 de bani românești), cum făceam zilnic când am locuit în Iran. Am avut plăcuta surpriză să citesc chiar pe prima pagină că domnul Jafar Towfighi este ministrul interimar al învățământului. Vestea că Towfighi este ministrul interimar al învățământului bucurat studenții iranieni.

Citeşte mai departe: Towfighi este ministrul învățământului
Pe data de 4 august 2013 noul președinte Hassan Rohani a propus pentru Ministerul Științei, Cercetării și Analizei pe domnul Jaafar Meili Monfard, dar parlamentul iranian a respins propunerea pe data de 15 august. În această situație, ministru interimar este domnul Towfighi și sper să fie acceptat de parlament.
Domnul Jafar Towfighi s-a născut la Teheran în 1956 și și-a obținut doctoratul în chimie la Institutul Politehnic din București în 1986. Domnia sa a fost ministrul învățământului între anii 2003 și 2005, pe timpul președintelui reformator Mohammad Khatami. La alegerile prezidențiale din 2013 domnia sa a activat ca șef de campanie electorală al candidatului reformist Mohammad Reza Aref, candidat care s-a retras din cursa prezidențială.
Eu l-am cunoscut pe domnul Towfighi când am studiat Istoria Islamului la Universitatea Tarbiat Modares din Teheran, unde domnia sa preda chimia industrială. L-am îndrăgit din prima clipă și am am vorbit în română despre transformările recente ale țării noastre. Un bărbat înalt, bine făcut, prezentabil, foarte activ, s-a remarcat prin rezultate deosebite universitare și politice.
Sper ca relațiile științifice între România și Republica Islamică Iran să de dezvolte, valorificând această oportunitate, ministrul iranian de resort fiind absolvent al Politehnicii București. Mult succes domnule ministru!

_________________________________________________________________
Sursă fotografie: http://www.isna.ir/fa/news/92052816199/%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%82%D8%A8%D8%A7%D9%84-%D8%AC%D9%85%D8%B9%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B2-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DA%AF%D8%B4%D8%AA-%D8%AA%D9%88%D9%81%DB%8C%D9%82%DB%8C
 

Iraniencele în educația superioară

Un studiu recent arată că numărul iraniencelor acceptate în diferite universități ale țării pentru a obține educație universitară a crescut continuu în ultimii ani de zile. Conform raportului Consiliului Superior Iranian al Drepturilor Omului, Republica Islamică Iran a urmărit politici de înlesnire a accesului la educație superioară pentru toți cetățenii țării dar în special pentru femei. Raportul atestă că instituțiile pentru educație superioară din domeniu public și privat au acordat oportunități importante femeilor pentru completarea studiilor în aceste instituții.

Politica statului iranian a urmărit promovarea educației științifice în universități și sporirea cunoștințelor educaționale ale poporului iranian. Rata alfabetizării femeilor cu vârsta cuprinsă între 15 și 24 de ani a crescut de la 97,1% cât se înregistra în 2009-2010 la 97,7% în 2011-2012. În aceeași perioadă numărul studentelor din universitățile de stat ale țării a crescut cu 56%.

 

Citeşte mai departe: Iraniencele în educația superioară

 

În anul universitar 2012-2013 au fost înregistrați în sistemul educațonal superior iranian un număr de 1,176 milioane de persoane, dintre care 522.248 de femei (44,38%) și 654.593 (55,62%) de bărbați. În același an educațional un număr de 4,367 milioane de iranieni au fost admiși în diferite instituții pentru continuarea studiilor prin educație superioară, dintre care aproximativ jumătate au fost femei. 

Raportul arată că un număr de 716.096 de iranieni și-au completat studiile superioare în anul universitar 2012-2013, din care 326.753 au fost femei. Numărul studentelor la universitățile iraniene s-a dublat aproape, de la 1.231.035 în anul universitar 2005-2006 la 2.106.639 în anul universitar 2012-2013. În plus, trebuie să menționăm că în cursul anilor universitari 2005-2006 și 2009-2010 numărul studentelor a depășit numărul studenților iranieni.

__________________________________________________________________________

Articol și fotografie preluate de pe pagina de internet a Canalului PressTV. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2014/08/26/376635/iran-womens-share-in-education-rising/  

 

Cursuri de limbă persană la Pitești

Ieri 18 iunie 2013 a avut loc festivitatea de închidere a primului curs de ”Limbă persană și civilizație orientală” desfășurat la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș. Cursul a fost gratuit, s-a adresat piteștenilor de toate vârstele interesați de minunile lumii persane. Am început cursul pe 15 februarie cu un succes atât de mare încât în primele ore împrumutam scaune de la alte secții ale bibliotecii. În timp, numărul cursanților a mai scăzut iar ieri au primit diplome de absolvire cei care au reușit să îl termine. Îi felicit, căci nu a fost deloc ușor. În afara noțiunilor de limbă persană, am predau cursanților și istoria Persiei, istoria Islamului, le-am prezentat reclame publicitare din Iran, principalele opere ale literaturii persane și cei mai mari poeți ai acestui popor, geografia Iranului, bogăția și frumusețea culturii persane.
Oaspeți de seamă la festivitatea de ieri am avut pe domnul doctor Octavian Mihail Sachelarie, directorul Bibliotecii Județene Argeș. Este meritul domniei sale că acest curs s-a desfășurat atât de bine. De la Universitatea din București a venit domnul doctor Manouchehr Joukar, profesor de limbă persană, promotor al culturii persane în România și prieten al meu. Domnia sa ne-a adus cărți și prăjituri iraniene. Dar mulțumesc în primul rând cursanților mei, care mi-au devenit prieteni, cu care am depănat dragostea mea față de cultura persană și dorul de Iran. Iar dacă v-am mai supărat câteodată, să mă iertați.

Citeşte mai departe: Cursuri de limbă persană la Pitești
Am tras linie, am socotit și împreună am hotărât continuarea cursului odată cu venirea toamnei. Dacă sunteți doritori, veniți la bibliotecă și vom stabili împreună desfășurarea viitoare a acestui curs de limbă persană și civilizație orientală. 
      کلاس آموزشی زبان فارسی در شهر پیتشتی در رومانی