Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Hotelierii iranieni scumpesc serviciile

Domnul Jamshid Hamze Zade, președintele Organizației Hotelierilor Iranului, a declarat pentru Agenția de Știri a Organizației Patrimoniului Iranului că hotelierii iranieni vor scumpi serviciile cu până la 20%. Cităm din declarația domnului Hamze Zade: ”Aveți în vedere că încă din 2013 noi trebuia să scumpim serviciile, dar am venit în întâmpinarea dorințelor clienților și am scumpit serviciile abia pe data de 5 aprilie 2014, acoperind astfel perioada vacanței de Anul Nou 1393 (care se termină la această dată) cu prețuri mai mici. După această dată și până în momentul de față nu a mai existat nici o scumpire a serviciilor hoteliere.”

Abbasi Hotel Shah Abbas Isfahan Iran

Domnia sa a continuat: ”Această scumpire se va produce în luna ianuarie 2015 și cu siguranță timp de un an de zile nu vor mai avea loc nici un fel de alte scumpiri, iar în perioada vacanței de Anul Nou 1394 (martie – aprilie 2015) prețurile nu se vor modifica. Hotelierii au în vedere rata de schimb a valutei precum și gradul de ocupare a hotelurilor și este astfel posibil ca unele hoteluri să nu scumpească serviciile dar și hoteluri care să scumpească cu maximum de 20%.”

Hotelierii motivează nevoia scumpirii serviciilor prin inflația monedei naționale, prin majorarea salariilor salariaților din domeniu și prin scumpirea prețurilor la utilități.

Am ales ca imagine o fotografie din curtea interioară a Hotelului Abbasi din Isfahan. Construit cu 300 de ani în urmă de Sultanul Hussein din dinastia Safavidă, complexul a fost folosit drept caravanserai oferind servicii caravanelor care străbăteau Drumul Mătăsii. Complexul a fost renovat în anii 50 de arhitectul francez Andre Godart pentru a preveni degradarea. Astăzi complexul hotelier este cel mai frumos din Iran, reamintind călătorului contemporan de strălucirea, magia și luxul Persiei medievale. Este superb. 

__________________________________________________________________________

Articol preluat de pe pagina de internet a Agenției de Știri a Organizației Patrimoniului Iranului. Sursă: http://www.chn.ir/NSite/FullStory/News/?Id=114332&Serv=2&SGr=24

Sursă fotografie: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Esfahan_(Iran)_Abbasi_Hotel.JPG