Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Cărămidă antică pentru Rohani

Domnul Hassan Rohani, președintele Republicii Islamice Iran, s-a întâlnit luni 26 mai 2014 cu conducerea Organizației Patrimoniului Cultural al Iranului. Cu această ocazie președintele Rohani a primit în dar o cărămidă antică, una dintre cele mai vechi din lume, datată la șapte milenii înainte de Isus Hristos. Cărămida a fost descoperită pe Dealul Uzbek din provincia iraniană Alborz. Președintele a donat la rândul lui cărămida primită Muzeului Președinției Iranului.

 

Caramida antica pentru Rohani


În cursul discuțiilor avute cu conducerea Organizației Patrimoniului Cultural, Artizanatului și Turismului Iranului, președintele Rohani a declarat că: ”Statul are un rol important în păstrarea și promovarea patrimoniului istoric și cultural, precum și în încurajarea turismului extern în Iran.” Domnia sa a denumit Organizația Patrimoniului Cultural drept una dintre cele mai importante instituții iraniene în domeniul cultural și economic, care are datoria de a promova și prezenta lumii bogata civilizație iraniană.
Referitor la promovarea evenimentelor politice din istoria Iranului în secolul XX (Revoluția Constituțională, Revoluția Islamică și Războiul de Apărare cu Irakul), președintele Rohani a declarat: ”Aceste evenimente politice trebuie promovate pentru ca turiștii iranieni și străini să cunoască transformările politice ale poporului iranian din ultimul secol.”
În continuare, președintele Rohani a abordat tema artizanatului iranian. Domnia sa a declarat: ”Avem un potențial important cu privire la artizanat. În prezent 2 milioane de iraniani lucrează în domeniul artizanatului. Prin crearea de condiții mai bune putem crește numărul locurilor de muncă în acest domeniu.”
Domnia sa și-a exprimat încrederea referitoare la creșterea numărului turiștilor străini și a subliniat necesitatea atragerii investitorilor privați în domeniul turistic: ”În lunile octombrie și noiembrie multe din hotelurile orașelor Shiraz, Isfahan, Yazd și Kashan sunt pline, rezervate de turiști din Europa. Este clară creșterea numărului turiștilor străini în Iran.” Domnia sa a spus și că în lunile aprilie și mai ale anului curent s-a observat o triplare a numărului turiștilor străini în comparație cu lunile similare ale anului trecut.
حسن روحانی در حاشیه نسشت خود با مدیران سازمان میراث فرهنگی یکی از قدیمی ترین خشت های ساخته شده به دست انسان را از معاون خود هدیه گرفت. او سپس این اثر باستانی را به موزه نهاد ریاست جمهوری اعطا کرد.
_______________________________________________________________

Articol și fotografie preluate de pe pagina de internet a Agenției de Știri a Organizației Patrimoniului Cultural al Iranului. Sursă: http://www.chn.ir/NSite/FullStory/News/?Id=110525&Serv=3&SGr=22