Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Trenuri cu turiști europeni

Săptămâna aceasta a avut loc întâlnirea dintre directorul general al Căilor Ferate ale Ungariei și domnul Morteza Rahmani Mohed, asistent guvernamental iranian pe probleme de turism. În cadrul întâlnirii s-a discutat posibilitatea intrării în Iran a turiștilor europeni cu trenul dar și serviciile turistice oferite lor.

 

Trenuri cu turisti europeni


Conform programului stabilit în cadrul acestei întâlniri, patru grupuri de peste 300 de turiști europeni vor intra în Iran cu două trenuri în lunile octormbrie și decembrie ale anului curent. Trenurile vor trece granița dintre Turcia și Iran pe la punctul de trecere frontieră Razi din vestul Iranului. Transportați de trenuri, turiștii europeni vor vizita orașele Zanjan, Yazd, Isfahan, Shiraz și Teheran. Ei vor părăsi apoi Iranul pornind din Teheran pe calea aerului. Un alt mare grup de turiști europeni va intra în Iran pe calea aerului și vor vizita orașele Mashhad, Kerman, Shiraz, Isfahan și Zanjan transportați de trenuri.
Turiștii care vor vizita astfel Iranul vor folosi zboruri ale diverselor companii aeriene europene și vor ateriza în Ungaria. Acolo se vor urca în trenuri și vor traversa România, Bulgaria și Turcia pentru a ajunge în Iran. Pe timpul întregii călătorii cu trenul, turiștii europeni vor lua masa în vagoanele restaurant unde vor avea la dispoziție bucătari iranieni și mâncare tradițională iraniană.
O altă hotărâre a discuției celor doi oficiali a fost ca presa din Ungaria să promoveze turismul în Iran.
تسهیل روند ورود قطار حامل گردشگران اروپایی طی ماه های آینده به ایران درنشست مشترک مدیر عامل شرکت راه آهن مجارستان و معاون گردشگری کشور در دستور کار قرار گرفت.
___________________________________________________________________________________

Articol și fotografie preluate de pe pagina de internet a Agenției de Știri a Organizației Patrimoniului Cultural a Iranului. Sursă: http://www.chn.ir/NSite/FullStory/News/?Id=110308&Serv=2&SGr=24