Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Prea mulți șoareci în Teheran

Teheranul a devenit orașul șoarecilor și șobolanilor. Într-o plimbare de câteva minute pe străzile Teheranului pot fi observați mai mulți șoareci și șobolani care își văd de viața lor fără a fi deranjați de prezența oamenilor. Domnul Rahmatallah Hafezi, președintele Comitetului Mediului Înconjurător și Servicii Urbane din Consiliul Local al Teheranului a declarat că sarcina combaterii șoarecilor și șobolanilor din oraș a fost încredințată Companiei Contabilizării Industriale și Locurilor de Muncă. Ca atare, în următoarele luni de zile se așteaptă scăderea semnificativă a numărului rozătoarelor din capitală.

 

Soarece in Teheran


Șoarecii și șobolanii reprezintă o problemă pentru toate orașele mari ale lumii, existența lor nu poate fi evitată. Controlul creșterii numărului rozătoarelor este una dintre preocupările principale ale tuturor primăriilor.
O seamă de specialiști ai problemelor mediului înconjurător din Teheran apreciază că în momentul de față în capitala iraniană ar trăi aproximativ 30 de milioane de astfel de rozătoare. Adică aproximativ trei șoareci și șobolani pentru fiecare locuitor al Teheranului. Primăria Teheranului afirmă că această aproximare este greșită, dar într-o declarație de acum trei luni de zile directorul Companiei Contabilizării Industriale și Locurilor de Muncă nu a specificat numărul rozătoarelor din capitală. Indiscutabil este însă creșterea numărului de șoareci și șobolani în Teheran.
Domnul Rahmatallah Hafezi și-a exprimat încrederea că în următoarele luni de zile numărul rozătoarelor vă scădea considerabil. Domnia sa a declarat pentru Agenția de Știri a Organizației Patrimoniului Cultural a Iranului că motivele încrederii sale vin din încredințare sarcinii combaterii șoarecilor Companiei Contabilizării Industriale și Locurilor de Muncă. Au trecut însă câteva luni de zile de la acest transfer de sarcină și rezultatele se lasă încă așteptate. Dar cum noua companie este ”un set de firme operaționale” așteptăm încrezători rezultatele.
Pentru rezolvarea acestei probleme în întreaga lume s-au încercat diferite metode. Aproximativ toate primăriile lumii au probleme cu șoarecii și șobolanii, dar toți încearcă controlarea înmulțirii lor spre a nu deveni o problemă gravă pentru locuitori. Domnul Rahmatallah Hafezi a afirmat că procesul de combatere semnificativă a numărului rozătoarelor va începe în minim trei luni de zile. În prima fază se va acționa fizic asupra șoarecilor și șobolanilor, iar în a doua fază se va acționa chimic.
Oficialii primăriei din Teheran sunt convinși că fără colaborarea cetățenilor nu se va putea combate eficient înmulțirea rozătoarelor. Dacă cetățenii nu ar mai arunca gunoaie prin șanțuri și prin locuri publice, ar respecta regulile igienei urbane, numărul șobolanilor ar scădea de la sine. În ciuda acestei situații, primăria capitalei iraniene este optimistă în legătură cu scăderea numărului șoarecilor și șobolanilor în următoarele luni de zile.
تهران شهر موش‌ها شده است. در یک پیاده‌روی چند دقیقه‌ای در یکی از خیابان‌های اصلی شهر می‌توان چندین موش دید که بی‌خیال و فارق از همشهری‌های انسان‌اشان به زندگی خود ادامه می‌دهند. رحمت‌الله حافظی، رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران می‌گوید وظیفه مبارزه با موش‌های تهران به شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر واگذار شده و تا چند ماه آینده به نحو قابل توجهی تعداد موش‌ها کاهش پیدا خواهد کرد.
__________________________________________________________________________________

Articol și fotografie preluate de pe pagina de internet a Agenției de Știri a Organizației Patrimoniului Cultural a Iranului. Sursă: http://www.chn.ir/NSite/FullStory/News/?Id=110286&Serv=3&SGr=14