Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Problema toaletelor publice neterminate

Multe dintre județele iraniene se confruntă cu problema toaletelor publice construite numai pe jumătate. Numai în județul Zanjan 48 de toalete publice au rămas pe jumătate construite și lucrările s-au oprit din lipsa banilor, căci autoritățile locale au început lucrările de construcție fără a se asigura că suma disponibilă este suficientă. Dacă numai jumătate din aceste toalete publice ar fi fost construite, ele ar fi fost și date în folosință până în prezent. Personal am vizitat aproape tot Iranul și de mai multe ori am observat necesitatea rezolvării acestei probleme. Acesta este și motivul pentru care acord atenție subiectului.

 

Toalete publice neterminate


Pe timpul mandatului lui Esfandiar Rahim Mashaee, consilier prezidențial, s-a pus problema construirii a 1000 de toalete publice pe autostrăzi, șosele, locuri publice și în apropierea obiectivelor turistice pe cuprinsul țării. Acum șapte ani de zile, când a fost aprobat acest proiect, el s-a dovedit și un subiect de glume pentru presă. Din bugetul de stat s-a alocat suma de 60 de miliarde de tumani pentru acest proiect, dar astăzi în Iran sunt în continuare toalete publice neterminate.
Referitor la acest subiect domnul Yahya Rahimi, director general al Organizației Patrimonului Cultural și Turismului și Artizanatului județului Zanjan, a declarat: ”Multe dintre toaletele publice construite în județul Zanjan au fost construite fără a se asigura în prealabil că banii disponibili sunt suficienți pentru finalizarea construcției. O soluție ar fi acordarea lor investitorilor privați și finalizarea acestor toalete publice.” Domnia sa a continuat spunând că într-un an de zile aceste toalete publice neterminate ar putea fi finalizate și date în folosință. Lipsa bugetului necesar și păstrarea lor în gestionarea statului, împreună cu neatenția acordată sumelor de bani disponibile opresc finalizarea acestor toalete publice.
Multe dintre aceste toalete publice neterminate au fost construite în zone turistice și în ciuda numărului mare de oameni care vizitează aceste locuri, ele nu au fost finalizate și date în folosință. Este vorba de locuri unde se pot construi restaurante, hoteluri, campinguri și alte servicii pentru turiști. Este vorba de locuri unde se pot crea locuri de muncă. Este vorba de locuri unde toaletele publice sunt necesare.
بسیاری از استان‌های کشور با موضوع نیمه تمام ماندن سرویس‌های بهداشتی دست به گریبان هستند در این میان ۴۸ سرویس بهداشتی استان زنجان نیز در انتظار تخصیص بودجه به سر می‌برند چراکه بدون توجیه اقتصادی به حال خود رها شده‌اند.
__________________________________________________________________________________

Articol și fotografie preluate de pe pagina de internet a Agenției de Știri a Organizației Patrimoniului Cultural a Iranului. Sursă: http://chn.ir/NSite/FullStory/News/?Id=110254&Serv=2&SGr=24