Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Ziua Internațională a Turismului la Teheran

La Turnul Milad din Teheran a fost organizată o ceremonie de celebrare a Zilei Internaționale a Turismului, zi sărbătorită în multe țări ale lumii pe data de 27 septembrie. Această zi își propune să sporească conștientizarea importanței turismului în societatea internațională, precum și să sublinieze importanța socială, politică și economică a turismului.

 

Mancare traditionala iraniana


Au fost organizate expoziții despre artizanatul iranian, despre biodiversitatea Iranului, despre cultura și istoria poporului iranian în timp ce triburile nomade din Iran au prezentat vizitatorilor modul lor de viață.
O serie de oficiali iranieni au participat la acest eveniment, printre care și domnul Mohammad Ali Najafi, președintele Organizației Turismului, Artizanatului și Patrimoniului Cultural al Iranului. Domnia sa a declarat că Iranul dorește să dezvolte domeniul turistic și să atragă turiști străini pentru a vedea bogăția culturii și istoriei Iranului. În acest sens procesul de eliberare a vizelor pentru turiști va fi ușurat. Cităm din declarația domnului Najafi: ”Iranul se bucură de o civilizație strălucitoare, de oameni primitori, de un patromoniu cultural bogat și divers, de peisaje naturale minunate și un climat blând. Iranul este gata să îi primească pe turiștii străini”.
Societatea iraniană este una dintre cele mai vibrante ale Orientului Mijlociu cu o diversitate ieșită din comun. Pentru iubitorii istoriei și diversității etnice vizitarea Iranului este o sărbătoare. Cele mai frumoase și importante destinații turistice iraniene sunt incluse în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO: Piața Naqsh-e Jahan din Isfahan, ansamblul bisericilor armene, castelul și orașul Bam, complexul antic de la Bisotoun, complexul antic de la Pasargadae, complexul antic de la Persepolis, Moscheea Sheikh Safi din orașul Ardabil, sistemul hidraulic antic de la Shoushtar, moscheea de la Soltaniyeh, complexul bazarului istoric din Tabriz, complexul antic de la Takht-e Soleiman, ziguratul Tchogha Zanbil, grădinile persane.

_________________________________________________________________
Articol preluat dintr-un material video de pe pagina de internet a Canalului Press TV. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2013/09/30/326840/iran-marks-world-tourism-day-in-tehran/

Sursă fotografie: http://shooshan.ir/fa/news/9957/%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D9%88%DB%8C%D8%B1-%D8%AC%D8%B4%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B1%D9%87-%DA%AF%D8%B1%D8%AF%D8%B4%DA%AF%D8%B1%DB%8C-%D8%AE%D9%88%D8%B2%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%A8%D8%B1%D8%AC-%D9%85%DB%8C%D9%84%D8%A7%D8%AF