Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Scriitor german: ”Iranul este sigur pentru turiști”

Născut în 1938, Peter Kerber este un scriitor german care a trăit mai mulți ani în Iran, este un bun cunoscător al realităților țării. La 14 ani a citit amintirile de călătorie din Iran ale lui Sven Hedin cu titlul ”În drum spre India”și cartea ”Prin deșerturile Iranului” a lui Alfons Gabriel.1 Recent domnia sa a scris o carte despre Iran și a declarat că : ”Iranul este una dintre cele mai sigure țări din lume pentru turiști. Țara este una dintre cele mai frumoase ale lumii”.

Ghidul Iran, de Peter kerber
Kerber a declarat că a lucrat doisprezece ani în Iran pentru compania farmaceutică Hokhast, șase ani înainte și șase ani după Revoluția Islamică. După întoarcerea în Germania domnia sa a mai vizitat în repetate rânduri Iranul. Admirația pentru Iran a rămas întipărită în memoria domniei sale și a scris o carte de 585 de pagini cu titlul ”Iranul. Regimul islamic și cultura milenară”. Prin această carte scriitorul german urmărește să aducă la cunoștința publicului frumusețea Iranului și a culturii sale.
Domnia sa a declarat la Berlin reporterului IRNA: ”Sunt îndrăgostit de Iran, încă din copilărie citeam cărți despre această țară. Atunci când am ajuns să lucrez în Iran am văzut realitatea acestei țări, mi-am îndeplinit visul copilăriei. Atunci când oaspeți germani veneau la biroul Hokhast din Iran foloseam prilejul să vorbim despre despre frumusețile țării și să facem excursii prin Iran. În aceste numeroase excursii prin Iran mi-am făcut mulți prieteni. Amintesc aici pe tânărul fotograf și alpinist Abbas Jaafari, cel care a dispărut în Munții Nepalului în 2009.”
Peter Kerber a continuat: ”Iranul este o țară superbă, un loc plin de amintiri. Scriind această carte vreau să prezint lumii întregi frumusețea acestei țări”. Prima ediție a cărții ”Iranul. Regimul islamic și cultura milenară” a văzut lumina tiparului în februarie 2012 și s-a republicat din nou anul acesta. Autorul a declarat că: ”Această carte este cel mai complet ghid turistic pentru cititorii de limbă germană care vor să meargă în Iran. Cartea cuprinde toate informațiile de care are nevoie un turist, prezentarea diferitelor orașe și prezentarea locurilor turistice. Autoritățile iraniene trebuie să facă mai mult pentru promovarea turismului și pentru creșterea numărului de turiști în Iran. Iranul are o capacitate de absorție a turiștilor străini de 20 sau chiar 30 de ori mai mare.”Scriitorul german a propus ca organizațiile turistice iraniene să deschidă birouri de reprezentare în Europa pentru a ajuta turiștii europeni să ajungă să viziteze tărîmul da basm al Iranului: ”Natura frumoasă a Iranului este un mare avantaj turistic, pe lângă cele oferite de lucurile turistice istorice. Aici pot veni turiști care iubesc deșertul sau muntele sau pădurile.”
Scriitorul german a continuat: ”Iranienii sunt oameni calzi și primitori care se comportă foarte frumos cu turiștii străini. Este un avantaj major pentru creșterea turismului țării.” Domnia sa a sfătuit firmele iraniene de turism să dezvolte mai mult serviciile de eco-turism: ”Extinderea parcurilor naționale, ca de exemplu Parcul Național Golestan, poate atrage mulți turiști. Iranul poate primi mult mai mulți turiști. Această țară are atât de multe locuri frumoase de văzut, unul mai frumos decât celălalt, încât este greu de spun care este mai frumos. Shirazul și Persepolisul, locurile istorice ale Isfahanului, minunățiile naturii de la Yazd și Kerman sunt unele mai frumoase decât celelalte. După părerea mea Republica Islamică Iran este una dintre cele mai sigure țări pentru turiști. Eu sfătuiesc ca sub nici o formă să nu se piardă prilejul de a vizita această frumoasă țară”.

________________________________________________________________
Articol și fotografie preluate de pe pagina IRNA. Sursă: http://www.irna.ir/News.aspx?Nid=80645780
1 http://www.dw.de/%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%B3%D8%B1%D8%B2%D9%85%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF-%DA%A9%D9%87%D9%86/a-5976556