Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Manevre navale cu Pakistanul

Forțele navale ale Republicii Islamice Iran au început manevre comune cu marina pakistaneză în Strâmtoarea Hormuz din Golful Persic. Manevrele comune au început marți 7 aprilie 2014 dimineața, după ce navele pakistaneze au staționat în portul sudic iranian Bandar Abbad. Legat de aceste manevre, pe 5 aprilie 2014 contra-amiralul Shahram Irani, al doilea la comanda acestor manevre militare, a declarat că flotila pakistaneză este compusă dintr-o navă dotată cu lansatoare de rachete, o navă de logistică și un submarin performant. Flota pakistaneză transmite un mesaj de pace și prietenie, ea va ajuta creșterea cooperării militare dintre Teheran și Islamabad, a transmis ofițerul naval iranian.

 

Iran Pakistand navy drill


Luni 6 aprilie 2014 flotile aparținând Iranului și Omanului am început manevre militare coune de salvare și eliberare în Marea Omanului. Scopul acestor manevre este îmbunătățirea capacității de acțiune în misiuni de salvare și eliberare din această regiune, precum și îmbunătățirea cooperării regionale.
În ultimii ani de zile vasele militare iraniene și-au sporit prezența în apele internaționale pentru a proteja rutele navale și a asigura securitate transportatoarelor de mărfuri și de țiței.

__________________________________________________________________________________
Articol preluat de pe pagina de internet a Canalului PressTV. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2014/04/08/357687/iran-pakistan-start-joint-naval-drill/