Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Turiștii iranieni ocolesc Armenia

Și anul acesta pe timpul vacanței de Nowruz (Anul Nou Iranian) numărul mare de turiști iranieni care a vizitat Armenia a oprit tendința de devalorizarea a monedei locale. Chair în această situație, presa armeană atenționează asupra scumpirilor din Armenia care duc la scăderea numărului de turiști iranieni. Economia Armeniei depinde în asemenea măsură de turiștii iranieni încât scăderea numărului lor va duce la pierderea a mii de locuri de muncă pentru armeni.

 

Iran-Armenia border

 
Preza din Azerbaijan scrie că statul armean nu poate opri devalorizarea monedei locale, lunile care au trecut din 2014 confirmând acest declin economic. Moneda armeană a fost salvată însă de numărul mare de turiști iranieni. Mii de turiști iranieni au intrat în Armenia odată cu venirea primăverii (înainte și după 20 martie 2014) contribuind la stabilizarea monedei locale.
În ciuda numărului mare de turiști iranieni în Armenia, se pare că această destinație pierde atenția iranienilor. Presa armeană atenționează asupra scăderii din an în an a numărului turiștilor iranieni. Cifrele date de presa armeană legate de turiștii iranieni sunt: 134 de mii de turiști în anul 2011; 111 de mii de turiști în anul 2012; 94 de mii de turiști în anul 2013. Agențiile de turism armene arată că în lunile care au trecut din 2014 se observă o scădere a numărului turiștilor iranieni comparativ cu lunile similare ale anului trecut. Tot presa armeană scrie că turiștii iranieni preferă Georgia ca destinație de vacanță în locul Armeniei, principalul motiv fiind scumpirile din Armenia. Dacă tendința va continua, așa cum preconizează și analiștii armeni, mii de armeni își vor pierde locurile de muncă. Numai ministerul economiei armean este încrezător că prin o mai bună politică monetară va putea restabili prețurile și crește numărul turiștilor iranieni.
Domnul Bakrat Asturian, fost director al Băncii Centrale a Armeniei și economist de seamă al țării, a apreciat că în anii viitori Armenia se va confrtunta cu o criză financiară dură. Domnia sa a apreciat că economia slabă a Armeniei este direct legată de economia Rusiei, iar slăbirea economiei Rusiei ca urmare a ultimelor evenimente politice va influența și economia Armeniei. În plus, economia Armeniei aparține unui mic număr de familii și în felul acesta este încurajată răspândirea corupției. Domnia sa este convins că Armenia nu a întreprins eforturi suficiente pentru îmbunătățirea relațiilor cu vecinii, una dintre cele mai importante probleme ale țării. În momentul de față granițele Armeniei cu doi vecini, Azerbaijanul și Turcia sunt închise.
گردشگران ایرانی نوروز امسال سقوط ارز ارمنستان را موقتا متوقف کردند. با این حال رسانه‌های ملی ارمنستان هشدار می‌دهند که به دلیل تحمیل هزینه‌های گران، ارمنستان دیگر برای گردشگران ایرانی جذابیت ندارد.
__________________________________________________________________________________

Articol preluat de pe pagina de internet a Organizației Patrimoniului Cultural al Iranului. Sursă: http://chn.ir/NSite/FullStory/News/?Id=109579&Serv=2&SGr=24
Fotografie provine din aceeași sursă și surpinde turiști iranieni care trec podul peste râul Aras, granița dintre Iran și Armenia.