Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Rezoluție nerealistică a UE

Iranul a respins o rezoluție adoptată recent de Parlamentul European referitoare la respectarea drepturilor omului drept ”nerealistică” și neproductivă. Miercuri 3 aprilie 2014 doamna Marzieh Afkham, purtătoare de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe al Iranului, a declarat: ”La vremea când Iranul și Uniunea Europeană au făcut primii pași pentru rezolvarea problemelor care le desparte, rezoluția Parlamentului European referitoare la drepturile omului și alte situații nereale (în principal alegerile în Iran) este respinsă și inacceptabilă”. Domnia sa a continuat spunând că Iranul este hotărât să respecte drepturile omului cetățenilor iranieni conform valorilor culturale ale țării și învățăturilor religioase.

 

Parlamentul European   مجلس اروپا


Luni 31 martie 2014 Comitetul Afacerilor Externe din Parlamentul European a adoptat o rezoluție care spune că Uniunea Europeană trebuie să fie mai activă referitor la respectarea drepturilor omului în Iran și să sprijine mai mult societatea civilă iraniană. Aceeași rezoluție cheamă și la o monitorizare reală a Iranului cu privire la respectarea acordului încheiat cu G5+1 (SUA, Rusia, China, Franța, Marea Britanie + Germania) în noiembrie 2013 la Geneva. Conform acestui acord, intrat în vigoare pe 20 ianuarie 2014, G5+1 vor ușura o seria dintre sancțiunile economice impuse Iranului, care în schimb își va limita activitățile nucleare pe o perioadă de șase luni de zile.
Rezoluția Comitetului Afacerilor Externe din Parlamentul European a trecut cu 31 de voturi la 1 și va fi votată de întregul Parlament European joi 3 aprilie 2014.

__________________________________________________________________________________
Articol preluat de pe pagina de internet a Canalului PressTV. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2014/04/02/356905/iran-rejects-ep-rights-resolution/