Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Filmul Noe interzis de arabi

Qatarul, Bahreinul șI Emiratele Arabe Unite au refuzat să acorde licență pentru recenta producție Hollywoodiană ”Noah” pentru că profetul Noe este prezentat în film. Juma Obaid al Leem, directorul Consiliului Național Media al Emiratelor Arabe Unite, a declarat: ”Din respect față de sentimentele religioase interzicem acest film”.

 

Russell Crowe Noah


Hotărârea acestor trei țări arabe vine după ce Universitatea Al-Azhar din Cairo, centrul educațional al teologiei sunite musulmane, a dat o decizie în concordanță cu legile Islamului (fatwa) de interzicere a filmului pentru că ”prezentarea profeților lui Dumnezeu contrazice învățăturile islamice”. Până în momentul de față autoritățile Iranului șiit nu au comentat această decizie.
Conform religiilor monoteiste se spune că profetul Noe a construit o arcă (corabie de mari dimensiuni) care a salvat o mână de oameni credincioși și o pereche de animale din toate speciile de un mare potop. După retragerea apelor potopului, arca a rămas suspendată pe vârful muntelui Ararat din estul Turciei. Religiile mozaică, creștină și islamică consideră adevărată această întâmplare biblică.
Filmul Noe este regizat de Darren Aronofsky, a fost produs de Paramount Pictures cu un buget de 130 de milioane de dolari americani. Aronofsky a declarat că ecțiunea filmului urmează doar aproximativ scripturile biblice. Rolul principal al filmului, profetul Noe, este interpretat de actorul Russell Crowe și va avea avea premiera în Statele Unite ale Americii pe 28 martie 2014.

__________________________________________________________________________________
Articol și fotografie preluate de pe pagina de internet a Canalului PressTV. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2014/03/10/354094/noah-film-banned-in-islamic-countries/