Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Israelul vrea atacarea Iranului

Organizația sionistă de lobby American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) trudește din greu pentru a convinge Statele Unite ale Americii să atace militar Iranul. Analistul James Morris a acordat un interviu Canalului PressTV, interviu din care cităm: ”Sioniștii lucrează pentru instigarea unui război în Iran. Au reușit în cazul Irakului, au încercat în cazul Siriei. AIPAC face pregătirile necesare pentru ca Israelul să inițieze atacul împotriva Iranului la sfârșitul acestui an sau în 2015. Deteriorarea relațiilor dintre președinții Putin și Obama, pe fondul crizei din Ucraina, este folosită de AIPAC pentru atacarea Iranului. Eu nu cred că Obama vrea să atace Iranul, dar este posibil să se ajungă la acest război. Trăim vremuri periculoase.”

 

Barack Omaba and Benjamin Netanyahu


Mircurea trecută ziarul israelian Haaretz a scris că primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a ordonat armatei să continue pregătirile pentru un posibil atac militar asupra facilităților nucleare iraniene. Ziarul raportează că Tel Avivul a alocat peste 2,8 miliarde de dolari din bugetul anului în curs pentru pregătirea atacului impotriva Iranului.
Retorica belicoasă a Israelului vine pe un fond încrezător al discuțiilor dintre Occident și Iran pe tema dosarului nuclear iranian. În februarie 2014 AIPAC a împins senatorii republicani americani la semnarea unei legi care să impună noi sancțiuni economice Iranului dacă negocierile nucleare eșuează. În ciuda acestei atitudini belicoase a lobby-ului israelian, AIPAC întregistrează cea mai scăzută cotă de forță din ultimii ani iar acțiunea senatorilor republicani americani stagnează.

__________________________________________________________________________________
Articol preluat de pe pagina de internet a Canalului PressTV. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2014/03/21/355589/aipac-bent-on-initiating-war-on-iran/