Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Marina protejează Marea Roșie de pirați

Sâmbătă 22 februarie 2014 viceamiralul Siavash Jarreh, adjunct al comandantului Marinei Iraniene, a declarat: ”În această dimineață șapte vase rapide aparținând piraților au atacat un vas comercial iranian în Marea Roșie. Flota 29 a Marinei Iraniene a sosit repede la locul atacului și i-a pus pe fugă pe pirați.” Domnia sa a continuat spunând că lupta a durat câteva ore iar vasele militare iraniene au suferit pagube minore. Flota 29 a Marinei Iraniene, formată din distrugătorul Sabalan și vasul cu elicoptere Kharg, va ancora peste câteva zile într-un port african pentru reparații.

 

Iran Navy


Flota 29 a Marinei Iraniene a părăsit portul iranian Bandar Abbas pe 21 ianuarie 2014 îndreptându-se spre Oceanul Atlantic. Se va realiza astfel prima prezență a vaselor militare iraniene în Oceanul Atlantic, operațiune ce va acoperi 25 000 de kilometri timp de trei luni de zile.
În ultimii ani de zile Marina Iranului și-a crescut prezența în apele internaționale protejând rutele maritime și asigurând sprijin navelor comerciale iraniene sau cu alt pavilion. Contribuind la eforturile internaționale de combatere a pirateriei, navele militare iraniene au patrulat în Golful Aden din luna noiembrie 2008. În cursul acestor misiuni de patrulare, militarii iranieni au reușit să dejoace câteva atacuri ale piraților asupra vaselor comerciale atât iraniene cât și aparținând altor state.

__________________________________________________________________________________
Articol preluat de pe pagina de internet a Canalului PressTV. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2014/02/22/351802/iran-navy-foils-pirate-attack-in-red-sea/