Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Iranul ajută Siria

Președintele iranian Hassan Rouhani s-a întâlnit joi 23 ianuarie 2014 la Davos în Elveția cu președintele elvețian Didier Burkhalter. Cu această ocazie Rouhani a declarat că Republica Islamică Iran este pregătită să ajute alte țări ale lumii, în special din Europa, să furnizeze ajutoare umanitare Siriei. Domnia sa a subliniat că Iranul deja a trimis ajutoare umanitare în Siria, în special medicamente și alimente.

 

Rouhani - Burkhalter in Davos 2014


Președintele iranian a continuat mulțumind președintelui elvețian pentru că țara sa găzduiește negocierile nucleare dintre Iran și G5+1 (SUA, Marea Britanie, Franța, Rusia, China + Germania) spunând că aceste negocieri oferă o bună oportunitate Europei și Occidentului de a obține condiții mai bune în Orientul Mijlociu și în lume.
Iranul și G5+1 au semnat un tratat interimar pe marginea dosarului nuclear iranian la Geneva în Elveția pe 24 noiembrie 2013. Acordul, care se pune în aplicare din 20 ianuarie 2014, este primul pas în rezolvarea programului nuclear iranian, o situație creată cu mai mult de zece ani de zile în urmă. Conform acordului interimar, G5+1 vor ușura o parte din sancțiunile economice impuse Iranului și nu vor impune noi sancțiuni. În schimb, Iranul își va limita activitatea nucleară pentru șase luni de zile.

__________________________________________________________________________________
Fotografie și articol preluate de pe pagina de internet a Canalului PressTV. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2014/01/24/347413/iran-ready-to-help-syria-aid-delivery/