Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Sancțiunile impuse Iranului sunt ilegale

Prezent la Forumul Economic Mondial de la Davos, președintele iranian Hassan Rohani a acordat un interviu în exclusivitate agenției de știri CNN. În acest interviu domnia sa a criticat sancțiunile impuse iranului pe motivul dosarului nuclear iranian declarând că sancțiunile sunt ilegale și încalcă legislația internațională.

 

Hasan Rouhani at Davos 2014


Declarația președintelui iranian vine după ce 59 de senatori americani au semnat un proiect de lege care, dacă va fi votat, va impune noi sancțiuni Iranului. Comitetul Afacerilor Publice ale Israelului în SUA (AIPAC) activează în continuare pentru a convinge și alți senatori americani să susțină acest proiect de lege.
Cităm din declarația președintelui iranian: ”Nu ne este frică de amenințări, amenințările nu au efect asupra Iranului. Ar trebui să aleagă un limbaj legal, să fie respectuoși față de poporul iranian. Asta fi în beneficiul întregii regiuni a Orientului și a multor țări.” Domnia sa a continuat spunând că lipsa de încredere dintre Teheran și Washington este veche, adăugând că din cauza politicilor duse de administrațiile americane în ultimii 30 de ani, iranienii nu mai au încredere în oficialii americani. Domnia sa a subliniat și dreptul Iranului de a produce energie nucleară pașnică  și de a îmbogăți uraniul: ”Ține de mândria noastră națională, tehnologia nucleară a devenit o realizare a Iranului”. Președintele iranian a exclus posibilitatea unui atac militar asupra facilităților nucleare iraniene de către Israel spunând că ”Dacă ar face această prostie, răspunsul nostru îi va face să regrete ziua când au făcuto”.
Adresându-se Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite pe 1 octombrie 2014, premierul israelian Benjamin Netanyahu a amenințat Iranul cu acțiuni militare unilaterale cu scopul de a distruge facilitățile nucleare iraniene.
Iranul a susținut în mod repetat că programul nuclear pe care îl desfășoară este cu totul pașnic, promițând un răspuns distrugător oricărui atac militar. Republica Islamică Iran a asigurat comunitatea internațională că forțele sale armate au numai scopuri defensive.

__________________________________________________________________________________
Articol preluat de pe pagina de internet a Canalului PressTV. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2014/01/23/347342/sanctions-against-iran-illegal-rouhani/

Sursă fotografie: http://www.irna.com/fa/Photo/2626322/عکس/سخنرانی_روحانی_در_مجمع_جهانی_اقتصاد