Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

ONU dorește Iranul la Conferința Geneva 2

Un delegat al domnului Ban Ki-moon, președintelui Organizației Națiunilor Unite, a subliniat rolul Iranului în rezolvarea problemelor regionale  solicitând prezența Teheranului la apropiata conferință destinată rezolvării crizei din Siria. Domnul Derek Plumbly, coordonator special al președintelui Ban Ki-moon pentru Liban, s-a întâlnit vineri 10 ianuarie 2014 la beirut cu domnul Ghazanfar Roknabadi, ambasadorul iranian în Liban și a declarat că prezența Iranului la conferință ar fi foarte utilă. Domnul Plumbly a continuat spunând că toate părțile implicate în criza din Siria ar trebui să coopereze pentru a rezolva conflictul cât mai repede. Ambasadorul Roknabadi a reafirmat poziția Iranului de menținere a stabilității, securității și unității naționale a Libanului. Referitor la criza din Siria, ambasadorul iranian, a repetat că această criză ar trebui să fie rezolvată prin mijloace politice reafirmând dorința Iranului de a contribui la orice soluție pașnică a crizei.

 

 Geneva Conference on Syria june 2012


Organizația Națiunilor Unite pe data de 25 noiembrie 2013 a stabilit data de 22 ianuarie 2014 pentru desfășurarea Conferinței Geneva 2 destinată rezolvării crizei din Siria. Conferința își propune să găsească o soluție politică pentru criza care a cuprins Siria din anul 2011. Puterile occidentale și aliații lor regionali (în special Qatarul, Arabia Saudită și Turcia) îi sprijină pe militanții care operează în interiorul Siriei și luptă cu forțele guvernamentale.
Pe data de 7 ianuarie 2014 domnul Mohammad Javad Zarif, ministrul de externe iranian, a declarat că precondiții impuse Iranului pentru prezența la această conferință nu au nici un sens: ”Subliniem încă o dată că Iranul nu va accepta niciodată precondiții pentru prezența la Conferința Geneva 2. În cazul în care vom fi solicitați să ajutăm la rezolvarea acestei crize, suntem pe deplin pregătiți să participăm la conferință.”
Articol și imagine preluate de pe pagina de internet a Canalului PressTV. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2014/01/11/344960/un-urges-iran-presence-in-syria-talks/