Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Iranul si Rusia resping acuzațiile aduse Siriei

Teheranul și Moscova au respins acuzațiile aduse guvernului de la Damasc referitoare la folosirea de arme chimice.

Militanti anti guvernamentali in Siria
Domnul Hossein Amir-Abdollahian, adjunct pe problemele Țărilor Arabe și Africii al ministrului de externe iranian și Michael Bugdanov, adjunct al ministrului de externe rus au purtat o conversație telefonică marți 27 august 2013 în care au respins acuzațiile aduse Damascului referitoare la folosirea de arme chimice.
Pe data de 21 august militanți și opoziția siriană sprijinită din exteriorul țării au acuzat guvernul sirian de folosirea de arme chimice împotriva mitanților din suburbiile Ain Tarma, Zamalka și Jobar ale capitalei siriene. Armele chimice au făcut sute de morți. Regimul sirian a respins categoric acuzațiile și a anunțat ulterior că armele chimice au fost folosite de militanții anti guvernamentali deghizați în trupe guvernamentale.
Diplomații Amir-Abdollahian și Bugdanov au condamnat folosirea de arme chimice de către teroriștii și militanții Takfiri din Siria. Cei doi oficiali au atenționat cu privire la consecințele oricărei acțiuni militare străine în regiune, subliniind că problema siriană poate fi rezolvată numai prin mijloace politice.
De marți au devenit tot mai puternice speculații referitoare la posibilitatea unui atac militar străin în Siria. Presa anunță planuri ale SUA de atac cu ”rachete de croazieră” de pe ”patru distrugătoare americane din Marea Mediterană”. Se pare că planul de atac așteaptă acceptul președintelui Barack Obama.
Iranul, Rusia, China și alte state au atenționat împotriva unei intervenții militare străine în Siria încă de la declanșarea acestui conflict, din anul 2011. Un mare număr al militanților anti guvernamentali care acționează în Siria sunt străini.

_________________________________________________________________
Fotografie și articol preluate de pe pagina de internet a Canalului Press tv. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2013/08/28/320864/iran-russia-dismiss-antisyria-claims/