Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Zimbabwe nu vinde uraniu Iranului

Domnul Obert Mpofu, ministrul minelor de la Harare, a declarat că țara sa nu vinde uraniu Iranului și că presa occidentală ”scrie ficțiune și confundă dorințele cu realitatea”.

Obert Mpofu ministrul minelor la Harare
Mpofu a declarat sâmbătă 10 august 2013: ”Suntem liberi să facem schimburi comerciale cu orice țară, dar ministerul meu nu a semnat nici un contract de vânzarea a uraniului Teheranului. De ce am avea înțelegeri secrete când suntem o țară liberă?”
Ceva mai devreme ziarul britanic The Times l-a citat pe Gift Chimanikire, adjunct al ministrului minelor de la Harare, spunând că Zimbabwe a semnat un contract de vânzare de uranium în Iran. Chimanikire a negat declarând că: ”Nu vindem și nu dăm uraniu nimănui, nu se poate vorbi de încărcături de uraniu. Am semnat un acord de schimburi cu Iranul care acoperă diferite bunuri, diamante, aur și alte minerale. Noi ca țară nu avem capacitatea de a livra uraniu altei țări, mai mult decât asta, nu putem să depozităm uraniul”.
Corporația de Dezvoltare a Mineritului din Zimbabwe, deținută de stat, a negat și ea raportul presei occidentale spunând că țara nu își propune să exporte uraniu altei țări. Președintele acestei corporații, Florence Gowora, a declarat: ”Nu există nici un fel încărcături sau planuri de a livra uraniu Iranului. Este trist că Zimbabwe este asociată cu ceva ce nu are și nu va avea în viitorul apropiat”.

_______________________________________________________________
Articol și fotografie preluate de pe pagina de internet a Canalului Press TV din 11 august 2013. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2013/08/11/318176/zimbabwe-denies-iran-uranium-deal/