Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Alimente pentru Fâșia Gaza

Fundația iraniană de Binefacere Imam Khomeini a distribuit 40 000 de pachete alimentare palestinienilor săraci din Fâșia Gaza în timpul postului islamic Ramadan. Pachetele alimentare, evaluate la două milioane de dolari, au fost distribuite în mai multe zone, în principal în taberele de refugiați. Mare parte din acest ajutor umanitar a fost distribuit la locuințele palestinienilor săraci, cealaltă parte la centre de distribuție.

Ajutoare umanitare in Gaza
Un palestinian care a participat la distribuirea acestui ajutor umanitar a declarat: ”Mulțumim Republicii Islamice Iran pentru sprijinul generos, în special pe timpul Lunii Ramadan. Iranul întotdeauna i-a sprijinit și ajutat pe palestinieni, iar acum continuă să dea o mână de ajutor opresatului popor palestinian. 40 000 de pachete alimentare au un impact asupra familiilor sărace din Gaza căci în medie o familie palestiniană e formată din zece membri. Aproape jumătate de milioane de palestinieni din Gaza au avut mâncare pe masă mulțumită ajutorului Fundației de Binefacere Imam Khomeini.”
Un alt palestinian beneficiar al ajutorului umanitar a declarat: ”Vreau să mulțumesc sincer fraților noștrii din Iran pentru ajutorul dat, pentru că ne-au făcut viața mai bună în timpul postului Ramadan. Iranul este o mare națiune și mereu i-a ajutat pe cei nevoiași. Știu că Dumnezeu îi va răsplătim pentru binele pe care îl fac.”
Fundația de Binefacere Imam Khomeini a fost fondată la Teheran în martie 1979. Această organizație acordă ajutor umanitar familiilor sărace din Iran și din alte țări musulmane. Scopul este ajutarea familiilor sărace în recăpătarea stabilității financiare.
Blocada Fâșiei Gaza din iunie 2007 a dus la declinul standardului de viață și la sărăcirea palestinienilor până la un nivel fără precedent. Regimul israelian de apartheid încalcă drepturile de bază ale celor 1,7 milioane de palestinieni din Fâșia Gaza. Ei nu au acces la locuri de muncă, sistem de sănătate și educație adecvate.
La sfârșitul lunii trecute Iranul a acordat un ajutor umanitar constând în 4 000 de pachete alimentare palestinienilor care locuiesc în doisprezece tabere de refugiați în Liban.

_______________________________________________________________
Articol și fotografie preluate de pe pagina de internet a Canalului Press TV. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2013/08/08/317835/iran-aid-distributed-among-gaza-families/