Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Franța vrea sporirea relațiilor cu Iranul

Domnul Francois Hollande, președintele Franței, a cerut sporirea relațiilor dintre țara sa și Republica Islamică Iran. Președintele francez a trimis un mesaj domnului Hassan Rohani, noul președinte al Iranului. Mesajul a fost înmânat marți de domnul Bruno Foucher, ambasadorul Franței la Teheran, într-o întâlnire avută cu Ali Asgar Khaji, adjunctul ministrului de externe iranian pe Probleme din Spațiul American și European.

Francois Hollande
Președintele francez l-a felicitat pe Hassan Rohani pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din 14 iunie și a subliniat civilizația veche a națiunii iraniene. Domnia sa și-a exprimat încrederea că noul președinte iranian va deschide un nou capitol în relațiile dintre Teheran și Paris.
Adjunctul ministerial Khaji și-a exprimat speranța că Teheranul și Parisul vor găsi noi oportunități de a crește relațiile bilaterale și a promova pacea și securitatea în regiune.
Duminică noul președinte Rohani a depus jurământul de credință în parlamentul iranian, după ce cu o zi mai devreme fusese primit și primise sprijinul Liderului Suprem al Iranului. De duminică, pentru patru ani de zile, Hassan Rohani este președintele Republicii Islamice Iran. Delegații oficiale din peste 50 de țări au asistat la ceremonia de inaugurarea a noului președinte iranian. Printre invitații străini s-au numărat zece președinți, șase vicepreședinți, doi premieri, opt președinți de parlamente naționale, alți înalți oficiali.
Hassan Rohani a câștigat alegerile prezidențiale din 14 iunie cu 50,7% din totalul de 36 de milioane de voturi corect exprimate. Electoratul iranian a participat la aceste alegeri în proporție de 72,7%.

_______________________________________________________________
Articol și fotografie preluate de pe pagina de internet a Canalului Press TV din 7 august 2013. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2013/08/07/317588/france-calls-for-closer-ties-with-iran/