Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Săptămâna plantării copacilor

Începând cu 6 martie în Iran se desfășoară campania cu numele ”Săptămâna plantării copacilor” cu scopul de a proteja natura și a combate poluarea, mai ales în marile orașe. Milioane de iranieni, oficiali și simpli cetățeni, iau parte la această campanie sărbătorind venirea primăverii, înainte de sărbătorirea Anului Nou Iranian (pe 21 martie).

 

Saptamana plantarii copacilor


Pe timpul acestei săptămâni municipalitatea marilor orașe distribuie gratuit cetățenilor sute de mii de puieți și uneltele necesare plantării lor. Anul acesta primăria Teheranului a distribuit gratuit peste un milion de puieți cetățenilor pentru a fi plantați. La campanie a participat și Liderul Suprem al Iranului, Ayatollahul Seyyed Ali Khamenei, care a slantat un copac în Teheran. Cu această ocazie, domnia sa a declarat: ”Cerem oamenilor să protejeze mediul verde. În această săptămână fiecare cetățean să încerce să planteze un copac. Fiecare iranian să planteze un copac.”
Domnul Hassan Rohani, președintele Republicii Islamice Iran, a plantat un puiete de măslin la Teheran. Domnia sa a declarat că una dintre prioritățile administrației sale este să protejeze mediul la nivel local, națonal și internațional. Președintele Rohani a cerut iranienilor să protejeze mediul înconjurător și să planteze copaci: ”În zilele noastre copacii sunt plămânii orașelor. Avem nevoie disperată de copaci mai ales în orașele mari pentru a avea o viață sănătoasă. Este o obligație a noastră să protejăm mediul și să plantăm copaci.”
Un simplu cetățean care planta un copac, a declarat: ”Fiecare iranian ar trebui să planteze un copac. Cu 75 de milioane de copaci în plus, țara noastră ar fi mult mai verde”.

__________________________________________________________________________________
Articol preluat de pe pagina de internet a Canalului PressTV. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2014/03/06/353531/iranians-mark-tree-planting-week/
Fotografie preluată de pe pagina de internet a Agenției Oficiale de Știri a Iranului IRNA. Sursă: http://www.irna.ir/fa/Photo/2649784/عکس/کاشت_یک_اصله_نهال_توسط_رهبر_انقلاب