Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Accident aviatic cu 4 morți

Ieri 4 martie 2014 un avion iranian Falcon jet 20 s-a prăbușit în sudul Iranul ducând la moartea celor patru membri ai echipajului. Avionul aparținea Organizației Aviației Civile a Iranului și făcea un test de zbor când s-a prăbușit în apele Golfului Persic, la patru kilometri de insula Kish. Echipele de salvare au recuperat trupurile celor patru membri ai echipajului.

 

Iranian Falcon jet 20


În ultimii zece ani în Iran s-au întâmplat destul de multe accidente aviatice, accidente pentru care sunt acuzate și Statele Unite ale Americii. SUA a impus Iranului un embargou la piesele de schimb destinate întreținerii avioanelor. Ultimul accident major s-a întâmplat în ianuarie 2011 atunci când un avion s-a rupt în bucăți în timp ce încerca să aterizeze forțat într-o furtună de zăpadă în nordul Iranului. 77 de persoane aflate la bord au murit.
În iulie 2009 un avion de fabricație rusească s-a prăbușit în nordul țării după ce decolase de la Teheran, toți cei 168 de oameni de la bord murind în accident.
Cel mai grav accident este însă cel din februarie 2003. Un aparat de fabricație rusească Ilyushin 76 s-a prăbușit în munții din sud-estul Iranului ducând la moartea celor 302 de persoane aflate la bord.
یک فروند هواپیمای جت فالکن 20 هنگام انجام آزمایشات پروازی، در نزدیکی ساحل جزیره‌ی کیش دچار سانحه شد.
__________________________________________________________________________________

Articol și fotografie preluate de pe pagina de internet a Canalului PressTV. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2014/03/04/353172/plane-crash-leaves-4-dead-in-south-iran/