Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

”Fluturele” iranian are succes

Jocul de știință și imaginație pentru calculator ”Fluturele” creat de un grup de experți iranieni se bucură de un mare succes internațional. Acest joc face parte dintr-un program de a promova folosirea calculatorului în Iran. În anul 2009 iranienii mai realizaseră un joc pentru calculator cu numele ”Age of Heroes”, joc care cuprinde o serie de personaje din mitologia iraniană, personaje care apar și în epopeea ”Cartea regilor” a poetului medieval Ferdowsi. Jocurile pentru calculator create de iranieni folosesc muzică tradițională persană iar grafica, scenele și mișcarea personajelor sunt atât de bine realizate încât dau impresia că sunt naturale. Firmele iraniene creatoare de jocuri pentru calculator și-au prezentat jocurile și în afara țării, obținând distincții din partea publicului și a experților la târgul european de domeniu, Gamescom.

Computer game Butterfly World Best Game

”Fluturele” (titlul original în persană este Parvaneh) a fost ales drept Jocul Anului la ediția a patra a Festivalului Jocurilor de Calculator Teheran 2014. Acest joc a fost nominalizat pentru câștigarea unui premiu anul acesta și la Casual Conect de la Belgrad, dar și la US Game Connection. Acum jocul este nominalizat pentru a câștiga titlul de cel mai bun joc din lume la Game Connection din Franța.

”Fluturele” iranian a câștigat o serie de premii internaționale, dintre care enumerăm doar cele șapte premii Golden Gazelle: jocul anului 2014; cel mai bun joc de acțiune; premiul pentru cele mai bune efecte audio; premiul pentru cel mai bun desen; premiul pentru cea mai bună muzică; premiul pentru cea mai bună artă 3D; premiul pentru cea mai bună realizare cinematică.

Articol și fotografie preluate de pe pagina Canalului PressTV. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2014/10/21/383079/french-contest-nominates-iran-pc-game/