Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Iranul proiectează un avion de transport cu 150 de locuri

Oficial al industriei aviatice iraniene a declarat că țara proiectează un avion cu două motoare capabil să transporte 150 de pasageri.

Antonov An-140 iranian
Hamid Reza Pahlevani, președintele Organizației Aviației Civile a Iranului, a declarat luni 8 iulie că în acest proiect colaborează cercetători de la Organizația Industriei Militare Aviatice a Iranului, Universitatea de Tehnologie Sharif, Universitatea de Tehnologie Amirkabir, Universitatea de Știință și Tehnologie a Iranului, Universitatea de Tehnologie din Isfahan. În luna ianuarie a acestui an domnia sa a declarat că Iranul va produce până în 2026 trei modele de avioane destinate transportului de pasageri. Aceste avioane vor putea transporta 80, 100 și 150 de persoane.
Pe data de 11 decembrie 2012 Manouchehr Manteqi, directorul Organizației Industriei Aviatice a Iranului, a declarat că țara a făcut progrese majore în industria aviatică, în proiectarea, întreținerea și construcția de avioane.
Iranul are mai multe companii private de transport aerian operaționale, compania de stat Iran Air fiind cea mai veche. Dezvoltarea flotei de transport de persoane a Iranului vine mai ales după victoria Revoluției Islamice din 1979 și în ciuda sancțiunilor impuse de Statele Unite ale Americii. Aceste sancțiuni împiedică companiile interneționale să vândă avioane sau piese de schimb în Iran.
În momentul de față Iranul cooperează cu Ucraina și Rusia la producția și operarea modelului Antonov An-140, avion care transportă 52 de pasageri. După ce a cumpărat licența de fabricație a acestui avion din Ucraina în anul 2000, Iranul a construit primul aparat An-140 în anul 2003.

_______________________________________________________________
Articol și fotografie preluate de pe pagina de internet a canalului PressTV din 9 iulie 2013. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2013/07/08/312907/iran-designing-150seat-indigenous-jet/
În imagine este un avion Antonov An-140 fabricat în Iran.