Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Iranul ocupă locul 1 în regiune și 8 în lume la nanotehnologie

Secretarul Consiliului Inițiativei Nanotehnologiei Iranului (INIC) a declarat că în aprilie 2013 țara se află pe primul loc în regiune și pe locul 8 în lume în cercetarea științifică a domeniului nanotehnologiei.

Iranian nanoscience ranks in region and world
Saeed Sarkar, secretarul INIC, s-a adresat presei miercuri 3 iulie 2013 cu prilejul primei conferințe destinată domeniului nanotehnologiei: ”Cercetarea nanoștiinței în țară a luat asemenea amploare încât Iranul a urcat 50 de locuri din 2000 în 2012.” Domnia sa a specificat că în Iran sunt peste 15 000 de experți și cercetători care activează în domeniul nanoștiinței.
Sarkar a spus că domeniile prioritare ale INIC sunt energia, sănătatea, apa, mediul înconjurător și construcțiile. În Iran activează 57 de laboratoare care fac și cercetări nanoștiințifice. INIC este o instituție fondată în anul 2003 pentru a promova locul Iranului între țările active pe domeniul nanotehnologiei. În ultimii ani de zile Iranul s-a dezvoltat considerabil în acest domeniu iar acum țara produce o serie largă de materiale nano. La sfârșitul lunii ianuarie a anului curent președintele Mahmud Ahmadinejad a participat la inaugurarea producției a 8 noi materiale nano cu structură de carbon care sunt folosite în industria petrolieră.
Se apreciază că nanotehnologia va putea crea noi materiale și aparate cu arii largi de aplicabilitate în domeniul medicinei, electronicelor, biomaterialelor și energiei.

_______________________________________________________________
Imagine și articol preluate de pe pagina de internet a canalului Prss TV. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2013/07/04/312196/iran-ranks-1st-in-region-in-nanoscience/