Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Satelitul Sharif este gata de lansare

Sâmbătă 8 iunie 2013 domnul Reza Roosta-Azad, rector al Universătății Tehnice Sharif din Teheran, a anunțat că satelitul Sharif este finalizat și gata de lansare. Satelitul va fi lansat în viitoarele trei luni de zile, timp folosit pentru îmbunătățirea satelitului.

Satelitul Sharif este gata de lansare
Rectorul iranian a adăugat că satelitul va fi lansat la bordul rachetei iraniene Safir B-1. Peste 100 de studenți, profesori și cercetători iranieni au colaborat la construirea acestui satelit, satelit care cântărește mai puțin de 50 de kilograme. Satelitul a fost construit în Universitatea Sharif din Teheran.
Pe data de 28 ianuarie 2013 Iranul a trimis în spațiu o maimuță la bordul unei capsule produsă de specialiști iranieni. Acest program, numit Pishgam (Pionierul), este o fază pregătitoare pentru trimiterea de oameni în misiuni spațiale.
Iranul și-a lansat primul satelit (cu numele Omid (Speranța)) în anul 2009 iar prima bio-capsulă a fost trimisă în spațiu în februarie 2010 la bordul rachetei indigene Kavoshgar-3.
În iunie 2011 iranul a pus pe orbită satelitul de 15,3 kilograme Rasad (Observatorul). Misiunea satelitului Rasad a fost de a fotografia Planeta Pământ și a trimite imaginile obținute stațiilor de la sol.
Pe 3 februarie 2012 Iranul a mai lansat pe orbită alt satelit de producție indigenă cu numele Navid-e Elm-o Sanat (Mesagerul Științei și Industriei). Iranul este unul dintre cele 24 de state fondatoare ale Comitetului Națiunilor Unite pentru Folosirea Pașnică a Spațiului, comitet ce a luat ființă în anul 1959.

_______________________________________________________________
Articol preluat de pe pagina de internet a canalului PressTV. Sursă articol și fotografie: http://www.presstv.ir/detail/2013/06/08/307780/iran-to-launch-sharifsat-in-3-months/