Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Boeing vinde piese de schimb Iranului

Compania americană Boeing a încheiat cei 35 de ani în care nu a mai livrat nici o piesă de schimb Iranului. Boeing a vândut un cargou cu piese de schimb pentru avioane companiei de stat iraniene Iran Air. Un reprezentant Boeing a declarat miercuri 22 octombrie: ”În ultimele trei luni ale anului 2014 a vândut companiei Iran Air manuale de avioane, desene, hărți de navigație și alte informații”. Este pentru prima dată când Boeing vinde Iranului piese de schimb pentru avioane după Revoluția Islamică din Iran din 1979. Cargoul cu piese de schimb a costat partea iraniană 120 000 de dolari americani.

 

Iran Air Boeing 747

Această vânzare de piese de schimb vine după ce în aprilie 2014 Departamentul de Stat al SUA a eliberat o licență care permite Boeimg să ofere ”piese de schimb destinate scopurilor pașnice” Iranului pentru ”o perioadă limitată de timp”. Boeing a declarat că piesele de schimb vândure Iranului ”au fost aprobate de executivul SUA în concordanță cu negocierile în desfășurare”. Compania americană Boeing, căreia îi este încă interzis să vândă avioane noi Iranului, a declarat că în viitor este posibil să vândă mai multe piese de schimb iranienilor de la Iran Air: ”Ne putem angaja și în alte vânzări, conform licenței”.

În februarie 2014 companiile americane Boeing și General Electric, care construiesc echipamente aerospațiale, au solicitat licențe pentru a putea vinde Iranului piese de schimb conform înțelegerii referitoare la Dosarul Nuclear Iranian încheiată în noiembrie 2013. Această înțelegere prevede că SUA, Franța, Marea Britanie, Rusia, China și Germania își vor ușura presiunile sancțiunilor impuse Iranului, iar regimul de la Teheran va limita unele aspecte ale activităților sale nucleare.

În ultimii zece ani de zile o serie de accidente aviatice grave s-au petrecut în Iran, de vină fiind îmbătrânirea flotei aviatice civile iraniene și refuzul companiilor americane de a le vinde iranienilor piese de schimb.

_________________________________________________________________________

Articol preluat de pe pagina de internet a Canalului PressTV. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2014/10/23/383287/boeing-ends-break-in-business-with-iran/