Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Boeing poate vinde piese Iranului

Gigantul constructor de avioane american Boeing a obținut de la Departementul Trezoreriei SUA licența necesară pentru a putea vinde piese de schimb Iranului. Un purtător de cuvânt al companiei Boeing a declarat vineri 4 martie 2014 că licența a fost acordată ca urmare a încheierii acordului dintre G5 + 1 și Iran în noiembrie 2013 la Geneva. Agenția Reuters îl citează pe oficialul Boeing spunând că oficialii iranieni vor fi contactați de reprezentanții Boeing pentru a vedea ce piese de schimb au nevoie. Licența eliberată acoperă exportul de piese de schimb pentru avioanele comerciale vândute Iranului înainte de 1979 dar nu permite vinderea de avioane noi Republicii Islamice Iran.

 

Boeing license to Iran


Constructorul Boeing a declarat că acordarea licenței vine ca parte a ușurării sancțiunilor economice impuse Iranului și specificate de acordul de la Geneva. Tot agenția Reuters raportează că doi constructori aerospațiali importanți americani, Boeing și General Electric, au solicitat acordarea licențelor de export pentru a vinde piese de schimb Iranului pe baza acordului de la Geneva. Analiștii spun că această mișcare poate ajuta firmele americane în obținerea unor câștiguri importante dacă sancțunile economice vor fi ridicate în continuare.
Iranul și G5+1 (Marea Britanie, China, Franța, Rusia, SUA + Germania) au încheiat pe 24 noiembrie un acord interimar legat de dosarul nuclear iranian. Conform acordului, G5+1 vor ușura o serie dintre sancțiunile economice impuse Iranului iar Iranul își va limita unele aspecte ale programului nuclear propriu pentru șase luni de zile. Acordul prevede că în aceste șase luni de zile nu vor fi impuse noi sancțiuni economice Iranului.

__________________________________________________________________________________
Articol și fotografie preluate de pe pagina de internet a Canalului PressTV. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2014/04/04/357225/us-permits-boeing-to-sell-parts-to-iran/