Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Francezii vor în Iran

Marile companii franceze din domeniul energiei vor investi în Iran în momentul în care sancțiunile economice vor fi ridicate. Miercuri 5 februarie 2014 domnul Ali Majedi, adjunctul ministrului petrolului iranian pe probleme internaționale, a declarat: ”Mari companii franceze din domeniul petrolului și-au arătat dorința de a intra pe piața iraniană, dar așteaptă ridicarea sancțiunilor internaționale. Aceste companii monitorizează situația sancțiunilor internaționale și vor investi în Iran atunci când aceste probleme vor fi depășite”. Domnia sa a discutat în acest sens cu companiile franceze Total, Technip și GDF Suez.

 

/Iran-France Economic Forum in Tehran 4 february 2014


Oficialul iranian a făcut aceste declarații în timp ce o delegație formată din peste 100 de oameni de afaceri francezi desfășoară o vizită de trei zile la Teheran săptămâna aceasta. Oamenii de afaceri francezi reprezentau diferite sectoare ale industriei, inclusiv sectorul bancar, telecomunicații și transport maritim. Delegația franceză a ajuns la Teheran luni 3 februarie 2014 și este cea mai mare delegație economică străină care vizitează Iranul după Revoluția Islamică din 1979.
Și-au mai arătat dorința de a investi în Iran compania spaniolă Repsol, Royal Dutch Shell, British Petroleum, italienii de la Eni, francezii de la Total, rușii de la Lukoil.

__________________________________________________________________________________
Articol și fotografie preluate de pe pagina de internet a Canalului PressTV. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2014/02/05/349360/french-energy-giants-await-iran-ban-relief/