Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Renault reia exporturile spre Iran

Constructorul francez Renaul și-a reluat exporturile de piese de schimb spre Iran, la mai puțin de două săptămâni după intrarea în vigoare a prevederilor acordului nuclear dintre G5+1 (Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franța, China, Rusia + Germania) și Republica Islamică Iran. Domnul Gilles Normand, directorul regional Renault, a declarat marți 28 ianuarie 2014 Agenției Reuters: ”Important este că, gradual, vom ajunge la exporturile spre Iran de dinainte de embargou. Există o serie de oportunități în acest sens în următoarele șase luni de zile.”

 

Renault Tondar model in Iran 


Modelul Logan produs de Renaul în Iran în colaborare cu o companie autohtonă poartă numele Tondar. Constructorii francezi Renault și Peugeot și-au arătat dorința de a reintra pe piața iraniană și a colabora cu constructorii autohtoni Iran Khodro și Pars Khodro odată cu apariția încrederii suspendării sancțiunilor economice impuse Iranului de către Occident. Renault producea în Iran aproximativ 100 000 de automobile anual înainte de sancțiuni iar Peugeot aproximativ 458 000  de unități. În ultimii doi ani de zile, în care constructorii francezi s-au retras de pe piața iraniană, producția modelelor lor de către constructorii autohtoni a scăzut la aproximativ 50 de procente.
Pe data de 20 ianuarie 2014 Consiliul Uniunii Europene și-a suspendat o parte a sancțiunilor impuse Iranului, conform acordului semnat la Geneva de G5+1 și Iran în luna noiembrie 2013.

__________________________________________________________________________________
Articol și fotografie preluate de pe pagina de internet a Canalului PressTV. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2014/01/29/348302/renault-resuming-car-assembly-in-iran/