Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Pierderile Peugeot datorită sancțiunilor impuse Iranului

Constructorul francez Peugeot a înregistrat pierderi de 4 miliarde de euro după întreruperea exporturilor spre constructorul iranian Iran Khodro. Decizia Peugeot a venit ca urmare a presiunilor exercitate de constructorul american American Motors, dar pierderile americanilor au fost compensate de guvernul SUA. Decizia Peugeot i-a costat pe francezi din 2012 până în prezent și 8 000 de locuri de muncă.
Liderii sindicali francezi au solicitat autorităților explicații față de întreruperea relațiilor comerciale avantajoase cu Iranul dar presa franceză a rămas tăcută, evitând subiectul gravelor pierderi înregistrate de Peugeot. Amenințați de șomaj și nemulțumiți de întreruperea exporturilor spre Iran, o parte a angajaților Peugeot au intrat în grava foamei în fața Salonului Auto de la Paris de anul acesta, eveniment desfășurat între 28 septembrie și 14 octombrie 2013.
Ahmed Outbakhti, angajat Peugeot-Citroen la fabrica din Aulnay-sous-Bois de lângă Paris, a declarat: ”Noi toți muncitorii nu înțeleg de ce Peugeot a abandonat piața iraniană. Dacă Peugeot ar acționa într-o perspectivă economică și nu politică, nu aș fi aici în greva foamei de 37 de zile încercând să salvăm uzina.”

 

France-Peugeot trike over iranian market


Exprimându-și îngrijorarea față de situația locurilor de muncă în Franța, parlamentarul francez Laurence Sauvage a declarat: ”Poate că muncitorii în Iran sunt tratați mai bine decât muncitorii în Franța căci este limpede că guvernul francez nu este prea interesat de muncitorii lui”.
În anul 2011 conform statisticilor 13 procente din vânzările anuale ale Peugeot mergeau în Iran.

__________________________________________________________________________________
Articol și fotografie preluate de pe pagina de internet a Canalului Press TV. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2013/10/26/331329/peugeot-experiences-4bn-in-lost-sales/