Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

1,2 milioane de barili/zi export

Odată cu ridicarea unora dintre sancțiunile economice impuse de către Occident, Iranul și-a mărit exporturile de țiței de la 700 000 barili/zi anul trecut la 1,2 milioane barili/zi în prezent. Mansour Moazzami, adjunct al ministrului petrolului iranian, a declarat vineri 18 aprilie 2014 că la momentul începutului mandatului președintelui Hassan Rouhani, în august 2013, Iranul exporta 700 000 barili/zi: ”Volumul exporturilor de țiței și gaz natural condensat s-a dublat, ajungând în prezent la 1,4 milioane barili/zi”.

 

Shirvan iranian oil tanker  شیرون


Moazzami a adăugat că Iranul a câștigat 10 miliarde de dolari americani în plus până la sfârșitul anului iranian anterior (până la 20 martie 2014), bani care nu au fost prevăzuți în bugetul țării. Domnia sa a continuat spunând că producția de gaze naturale a Iranului va crește de la 80 la 100 milioane de metri cubi/zi în acest an calendaristic.
Agenția Internațională a Energiei (IEA) a raportat recent că exportul de țiței al Iranului în luna februarie 2014 a fost de 1,65 milioane de barili pe zi. Cifra este un record înregistrat după impunerea sancțiunilor economice de către Occident, în iunie 2012. Raportul din 11 aprilie 2014 al IEA arată că exporturile iraniene de țiței au crescut lunar cu 240 000 de barili/zi, o creștere permisă de acordul interimar între Iran și Occident.
Pe data de 9 aprilie 2014 secretarul general al Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC)a anunțat că organizația intenționează să ofere echipament petrolier Iranului pentru creșterea producției. Abdalla el-Badri a declarat că OPEC așteaptă o creștere graduală a producției în Iran și Irak, dar și Libia și-ar putea crește producția de țiței într-o lună de zile până la un milion barili/zi.

__________________________________________________________________________________
Articol și fotografie preluate de pe pagina de internet a Canalului PressTV, Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2014/04/18/359108/iran-oil-exports-soar-to-12mn-bpd/