Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Japonia și-a sporit importurile de țiței din Iran

Statisticile arată că în luna iulie a anului curent Japonia și-a sporit importurile de țiței din Iran cu 38,3% față de luna anterioară, în ciuda sancțiunilor ilegale regizate de SUA la adresa sectoarelor petrolier și financiar iraniene.

Petrolierul iranian Najm
Conform datelor anunțate de Ministerul Economiei, Comerțului și Industriei Japoniei rezultă că Japonia a importat din Iran 172 047 barili pe zi în luna iulie. Cifrele au fost anunțate de Agenția Reuters. Este clar că importurile japoneze de țiței iranian au crescut cu o treime față de luna precedentă.
La începutul anului 2012 Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană au impus noi sancțiuni sectoarelor petrolier și financiar iraniene cu scopul de a împiedica alte țări să cumpere țiței iranian și a efectua tranzacții financiare cu Banca Centrală a Iranului. Sancțiunile au fost impuse pe baza unor acuzații nedemonstrate conform cărora Iranul urmărește obiective militare prin programul nuclear pe care îl dezvoltă. Iranul a respins aceste acuzații argumentând că este semnatar al Tratatului de Neproliferare (NPT) și membru al Agenției Internaționale pentru Energia Atomică (IAEA), având astfel dreptul de a folosi tehnologia nucleară în scopuri pașnice.
IAEA a întreprins numeroase inspecții la facilitățile nucleare ale Iranului dar nu a găsit nici o probă care să arate că programul nuclear iranian s-a abătut de la scopurile civile la producția de arme.

_________________________________________________________________
Articol și fotografie preluate de pe pagina de internet a Canalului Press TV. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2013/08/30/321327/japan-ramps-up-iran-oil-imports-in-july/