Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Iranul exportă gaze naturale în Irak

Iranul a semnat un contract și va exporta gaze naturale în Irak. Prezent la Bagdad, domnul Mohammad Javad Owji, directorul general al Companiei Naționale a Gazelor Naturale din Iran, a declarat luni 22 iulie 2013 că acest contract prevede exportul a 25 de milioane de metri cubi de gaz natural prin conducte în Irak: ”Iranul va câștiga din acest export 10 milioane de dolari zilnic, adică 3,7 miliarde de dolari anual”.

Iran export natural gas to Iraq
Contractul s-a semnat la Bagdad de Rostam Qasemi, ministrul iranian al petrolului și Abdul Kareem Luaibi, omologul său irakian. Domnul Owji a adăugat că Iranul a terminat construirea segmentului de 227 de kilometri care îi revine din conducta de transport a gazului natural spre Irak. Segmentul de 270 de kilometri care îi revine Irakului va fi terminat în următoarele două luni de zile.
Oficialul iranian a declarat că este foarte probabil semnarea unui nou acord în următoarele două luni de zile, acord care prevede creșterea exportului de gaze naturale zilnic cu 20 de metri cubi.
Prima conductă de transport se întinde de la orașul iranian Assaluyeh, lângă câmpurile de gaze naturale South Pars din sudul Iranului și trece în Irak pentru a alimenta centralele electrice din această țară care funcționează cu gaze naturale. Câmpurile de gaze naturale South Pars se află pe platforma continentală a Golfului Persic la granița dintre Iran și Qatar. Se estimează că aceste câmpuri au rezerve de 14 trilioane de metri cubi de gaze naturale și 18 miliarde de barili condensați.
Iranul este pe locul doi în lume la rezervele de gaze naturale după Rusia și încearcă să își sporească producția de gaze naturale, în special din regiunea South Pars, pentru folosire internă și pentru export.

_______________________________________________________________
Fotografie și articol preluate de pe pagina de internet a canalului Press TV din 23 iulie 2013. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2013/07/21/314892/iran-signs-deal-to-pump-gas-to-iraq/