Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Iranul produce cargouri pentru Venezuela

Domnul Mehdi Ghazanfari, ministrul industriei, minelor și comerțului iranian, a declarat că Republica Islamică Iran va livra Venezuelei câteva nave de transport ”în viitorul apropiat”.

Iranian Iran Arak vessel
Joi 11 iulie 2013 ministrul iranian a participat la ceremonia de lansare a unui proiect de construcție a unui doc de încărcare și descărcare în Zona Specială Golful Persic. Cu acest prilej domnia sa a declarat că industria navală poate ajuta creșterea economică a țării: ”Până acum am semnat un contract și producem câteva cargouri pentru Venezuela. Vom onora această comandă în viitorul apropiat”.
Iranul a terminat construirea primului cargou Aframax destinat Companiei Naționale Petroliere a Venezuelei (PDVSA). Ali Saeedlou, vicepreședinte iranian pe probleme de afaceri internaționale a declarat pe 1 iulie 2013 că acest cargou petrolier va fi livrat Venezuelei în viitorul apropiat. Cargoul este primul din cele patru comandate de PDVSA și construit de Compania Marinei Industriale a Iranului (SADRA).
Ministrul Ghazanfari a subliniat că în ciuda faptului că industria navală iraniană a fost supusă imbargoului de către puterile hegemonice, Iranul a reușit un progres deosebit în domeniul construcției cargourilor. Domnia sa a declarat că țările colonialiste prin embargou încearcă să preseze Iranul și să îl împiedice din drumul dezvoltării și progresului în domeniul industriei navale. În ciuda acestor piedici, industria vanală iraniană se află pe locul 14 în lume furnizând asigurări pentru giganticelor cargouri și transportatoare petroliere pe care le produce. Ghazanfari a salutat fabricarea unui transportator petrolier imens de către Compania Iranului de Fabricare de Nave (ISOICO) drept un semn de mare potențial pentru industria constructoare de nave a țării.

_______________________________________________________________
Articol și fotografie preluate de pe pagina de internet a canalului Prss TV din 12 iulie 2013. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2013/07/12/313441/iran-to-deliver-vessels-to-venezuela-soon/
În imagine este nava de transport Iran Arak, navă construită în Iran.