Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Declarațiile antrenorului Iranului după meci

Traduc declarațiile antrenorului naționalei Iranului întrucât socot corecte spusele sale și am fost în mai multe rânduri martor al mizeriilor de care s-a lovit în această postură din partea unor foruri decizionale din fotbalul iranian. Și pentru că apreciez munca depusă de el la cârma naționalei Iranului și evoluția echipei sub conducerea lui.
După înfrângerea cu 3 – 1 în fața Bosniei și Herțegovinei, antrenorul portughez al naționalei Iranului a făcut următoarele declarații în conferința cu presa de după meci: ”Noi am făcut tot ce am putut pentru reușită, toți jucătorii au luptat pentru un rezultat bun. În această confruntare s-a văzut experiența superioară a jucătorilor europeni. Am avut și noi ocazii, e păcat că nu am înscris și că linia apărării noastre a făcut greșeli și a primit goluri. Păcat că nu ne-am calificat.”
Răspunzând unei întrebări legate de amintirile pe care le va păstra despre Campionatul Mondial Brazilia 2014, Queiroz a declarat: ”Această cupă mondială a fost super. Cel mai important lucru pe care l-am învățat aici este acela că dacă investim și ne facem treaba serios avem și noi șanse ca și celelalte echipe. Mai sunt însă multe pe care jucătorii noștri trebuie să le învețe pentru a ajunge la valoarea jucătorilor de la Manchester, Roma, Benfica și Real Madrid. Avem multe de realizat și nu trebuie să lăsăm să treacă timpul. Trebuie să începem lucrul chiar de mâine.”
Antrenorul portughez al iranienilor a continuat: ”Înainte de toate trebuie să felicit echipa Bosniei și Herțegovinei. Am tot respectul pentru celelalte două echipe din grupa noastră, dar trebuie să spun că Bosnia a fost cea mai bună echipă din grupă deși nu s-a calificat. Bosniecii au jucat un fotbal foarte bun și au meritat să ne bată. Legat de jucătorii mei, trebuie să spun că am mers înainte cât am putut. Nu am fost suficient de bine pregătiți fizic.”

 

Carlos Queiroz Brazil 2014


În timpul conferinței de presă Carlos Queiroz a înmânat premiul de cel mai bun jucător al partidei bosniacului Edin Jeko și l-a felicitat: ”Acest premiu este meritul tău.”
Antrenorul a fost apoi întrebat dacă acest joc este ultimul la cârma naționalei Iranului și a răspuns: ”Așteptați ca măcar la început să vorbesc despre jocul de astăzi, vă voi răspunde și la această întrebare”.
Ca răspuns la declarațiile făcute de Susic, antrenorul naționalei Bosniei și Herțegovinei, cum că a fost uimit de jocul defensiv al iranienilor, Queiroz a declarat: ”Și-a spus și el părerea. Eu îi transmit că ar trebui să își schimbe locul cu al meu. El să antreneze naționala Iranului și eu pe a Bosniei și abia apoi să își mai dea cu părerea. Aceste declarații pentru cineva care antrenează jucători ce activează la Milan, Roma și Manchester City sunt foarte lejere. Este indiscutabil că jucătorii adverși sunt valoroși, atât psihic cât și fizic au fost foarte bine pregătiți. Echipa noastră a venit după un joc foarte greu cu Argentina și a fost foarte obosită. Am fost obligați să jucăm alte 90 de minute. Atunci când am primit golul noi atacam, jucătorii mei au fost obosiți și nu au putut să fructifice ocaziile. În această situație eu sunt mândru de evoluția lor. Jucătorii mei au arătat că dacă ar avea la dispoziție condiții necesare pentru pregătire ca și celelalte echipe, sau ar juca în campionate valoroase europene, ar putea obține rezultate mai bune. Ei și-au arătat valoare în primele două jocuri. Conform analizelor făcute de mine, văd echipa Bosniei drept cea mai bună din grupă.”
Un reporter l-a întrebat pe Carlos Queiroz: ”Suporterii iranieni s-au bucurat chiar și la înfrângerea obținută în fața Argentinei și chiar și acum nu sunt supărați de înfrângere. Mulți dintre ei cred că fotbalul iranian merge pe un drum corect. Veți rămâne în Iran?”
Răspunsul antrenorului portughez a fost: ”Eu nu regret. Nici nu aduc vreo scuză, nici nu acuz pe cineva. Am făcut tot ce a fost omenește posibil și jucătorii au jucat foarte bine, cu un angajament care trebuie admirat. Suporterii iranieni se pot mândri cu echipa de fotbal. Am ieșit onorabil de pe teren după meci astăzi și mi-am felicitat jucătorii. În ciuda oboselii acumulate, ei au luptat cât au putut. Iranul a întâlnit trei echipe puternice ale lumii. Luând în considerare toate aceste chestiuni înțelegem că jucătorii au lucrat bine. Ținta principală a noastră a fost să ne calificăm la turneul final din Brazilia, pentru că meritam asta. Pentru noi a fost important ca oamenii de fotbal din toată lumea să înțeleagă cine suntem și să ne ia în serios. Noi nu am fost luați în serios. Ne-am lovit de probleme financiare și de sancțiuni, dar am venit aici în Brazilia și am reușit să ne cucerim respectul.”
Antrenorul naționalei Iranului a fost apoi întrebat de un reporter japonez de ce echipele asiatice nu au succes la acest mondial. Răspunsul a fost următorul: ”Eu întotdeauna am spus că echipele asiatice au nevoie de schimbări. Cu acest sistem al Campionatului Asiei echipele asiatice nu ajung la rezultate valoroase. Dacă echipele asiatice vor să copieze echipele europene nu vor obține rezultate. Această copiere continuă nu aduce rezultate. Sistemul fotbalului asiatic trebuie modificat complet.”
Queiroz a fost apoi întrebat cât la sută a crezut în șansele de calificare ale Iranului. Răspunsul a fost: ”Ca un antrenor principal vă spun părerea mea. Nu am considerat reale șansele Iranului la calificare din grupă. Dar fotbalul nu este un domeniu unde rezultatele pot fi obținute prin vorbe. Evoluția trebuie sprijinită prin angajament și educație. Dacă am fi învins Argentina am fi putut să ne calificăm. Pentru mine nu declarațiile sunt importante, scorul este important. Noi după 10 luni de antrenamente am reușit să formăm cea mai bună echipă a Iranului. În fiecare zi a vieții mele din Iran am încercat să conving antrenorii iranieni și federația iraniană că trebuie să facem totul pentru turneul din Brazilia. Am crezut în asta, deși nu s-a realizat.”
Legat de viitorul său, Carlos Queiroz a declarat: ”Îi iubesc pe suporterii iranieni din toată inima. De multe ori mi-am exprimat dorința de a continua antrenarea naționalei Iranului. Dar nu am primit nici o propunere coerentă și serioasă. Mă mândresc cu rezultatele obținute în Iran. Mulțumesc celor care mă apreciază și mă iubesc. Dar nu se poate încheia o căsătorie când numai unul dintre parteneri este mulțumit. Decizia nu se ia de rețelele de socializare și de facebook. Am tot așteptat un răspuns. Mulțumesc astăzi tuturor celor care sprijină rămânerea mea la naționala Iranului. Voi păstra națiunea iraniană mereu în inima mea.”
کارلوس کی‌روش پس از شکست 3 بر یک ایران برابر بوسنی گفت: ما همه تلاشمان را کردیم که موفق شویم اما به نهایت ظرفیت ذهنی‌مان رسیده بودیم، با این حال همه بازیکنانمان تلاش کردند و جنگیدند تا موفق شویم. فکر می‌کنم در این دیدار تجربه اروپایی ما مشخص شد. ما شانس خوبی داشتیم و حیف شد که گل نزدیم و با اشتباهاتی که در خط دفاعی داشتیم گل خوردیم و حذف شدیم.
Am preluat declarațiile și fotografie antrenorului Carlos Queiroz din următoarea sursă: http://www.isna.ir/fa/news/93040402916/کی-روش-سوشیچ-سرمربی-ایران-شود-بعد-نظر-بدهد