Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Iranul merită calificarea

În această seară de 25 iunie 2014 pe stadionul Fonte Nova din orașul brazilian Salvador se vor întâlni naționalele Bosniei și Iranului de la ora României 19 (ora locală 13:00). De la aceeași oră la Porto Alegre se vor întâlni naționalele Nigeriei și Argentinei. Iranul se poate califica numai dacă învinge Bosnia iar Nigeria pierde în fața Argentinei, diferența dintre Iran și Nigeria urmând să fie făcută de golaveraj. În cazul în care Argentina câștigă cu 1 – 0 și Iranul învinge cu același scor, echipa de pe locul doi al grupei (Iran sau Nigeria) va fi trasă la sorți. Observ că agențiile de pariuri plasează Bosnia drept favorită și îi acordă o cotă superioară pentru meciul din seara aceasta.
Bosnia nu mai are șansă la calificare după înfrângerile suferite în cele două meciuri anterioare. Argentinieii i-au învins cu 2 – 1 după un autogol și un moment de sclipire al lui Lionel Messi. Mergând mai departe în fața Nigeriei, bosniecii s-au confruntat cu mari probleme de arbitraj, la scorul de 0 – 0 golul corect al lui Edin Dzeko a fost anulat (pe motiv de offside); faza golului nigerienilor a venit după un faul în atac nesancționat de arbitru. În ambele meciuri s-a observat că bosniecii sunt vulnerabili în defensivă și au dezamăgit pronosticurile inițiale jucând sub așteptări.
Înaintea turneului final din Brazilia naționalei iraniene pregătite de portughezul Carlos Queiroz nu i se dădea nici o șansă de calificare, dar lucrurile s-au mai schimbat. Iranul vine după o remiză albă cu 0 – 0 în fața Nigeriei, unul dintre cele mai slabe jocuri de la acest turneu final. A urmat apoi jocul cu Argentina unde Iranul a arătat o bună așezare tactică și o defensivă de fier, cu un contraatac periculos. Numai geniul lui Messi a adus victoria în minutul 91 cu scorul de 1 – 0.
În această seară susțin naționala Iranului în mod cu totul deosebit drept omagiu adus jocului făcut în fața Argentinei. Naționala iraniană nu și-a pierdut capul în fața ”pumelor argentiniene” și a realizat niște contraatacuri periculoase. Iranienii nu au fost ”spulberați” de argentinieni, ba din contră, argentinienii au obținut norocos cele trei puncte. Am văzut și jocurile făcute de naționala Nigeriei (mult sub așteptări) și consider că Iranul merită calificarea. Un alt motiv este că poporul iranian, îndrăgostit de fotbal, merită calificarea acestei echipe tinere și curajoase. 

 

Iranul merita calificarea

  
Ieri și astăzi antrenorul naționalei Iranului și-a încurajat elevii fiind el însuși încrezător în calificare.1 De cealaltă parte, antrenorul Safet Susic al naționalei Bosniei și Herțegovinei a declarat referitor la meciul din seara asta: ”Vom juca acest meci cu dorința puternică de a termina onorabil prezența noastră la acest turneu final și a ne mai îndulci eșecurile. Ne așteptam ca acest meci să fie cel care ne asigură calificarea și ieșirea din grupe, dar lucrurile nu au mers așa cum am planificat. Este important pentru noi să spune La Revedere! în mod onorabil turneului final.”2
HAI IRANUL! زنده باد ایران!
Echipa probabilă Bosnia (4 – 4 – 2): Begovic – Mujdza, Sunjic, Spahic, Kolasinac – Harkovic, Pjanic, Besic, Misimovic – Dzeko, Ibisevic.
Echipă probabilă Iran (4 – 2 – 3 – 1): Haghighi – Montazari, Hosseini, Sadeqi, Pooladi – Nekunam, Teymourian – Shojaei, Hajsafi, Dejagah – Ghoochannejhad.

__________________________________________________________________________________
Sursă fotografie: http://www.presstv.ir/detail/2014/06/25/368587/experts-say-iran-will-place-among-last-16/
1 http://www.irna.com/fa/News/81214029/فوتبال_و_فوتسال/کی_روش_خطاب_به_بازیکنان___خیال_بازگشت_را_از_ذهن_خود_خارج_کنید
2 http://www.presstv.ir/detail/2014/06/24/368455/bosnia-wants-to-win-iran-match-coach/