Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Campioni la lupte greco-romane

Echipa națională de lupte greco-romane a Iranului a reușit să câștige Cupa Mondială de Lupte Greco-Romane Iran 2014. Competiția s-a deschis la Teheran joi 15 mai 2014 și s-a încheiat o zi mai târziu. Au participat zece echipe naționale de lupte greco-romane, împărțite în două grupe. Grupa A a fost formată din echipele Rusiei (fostă campioană mondială), Ungariei, Statelor Unite ale Americii, Turciei și Kazahstanului. Din a doua grupă au făcut parte echipele Iranului, Azerbaijanului, Armeniei, Coreei de Sud și Finlandei.

 

2014 World Cup of Greco-Roman Wrestling


În finală, disputată vineri la Sala Shohaday-e Haftom-e-Tir din Teheran, s-au întâlnit echipele Iranului și Rusiei. Iranianul Hamid Sourian (medaliat de șase ori în competiții mondiale și campion la Jocurile Olimpide Londra 2012) l-a învins pe adversarul rus la categoria 59 de kilograme cu scorul 6-5. Alte victorii au fost aduse naționalei Iranului de Saeed Abdevali (cu scorul 3-0) la categoria 71 de kilograme, Habibollah Akhlaqi (cu scorul 8-0) la categoria 80 de kilograme, Taleb Nematpour (cu scorul 2-1) la categoria 85 de kilograme, Mehdi Aliari (cu scorul 3-1) la categoria 98 de kilograme și Bashir Babajanzadeh (cu scorul 9-0) la 130 de kilograme.
Sportivul iranian Omid Norouzi a pierdut în fața adversarului rus la categoria 66 de kilograme (cu scorul 6-8) iar colegul lui de echipă Farshad Alizadeh a pierdut la categoria 75 de kilograme (cu scorul 0-11).
Printre personalitățile care au felicitat echipa națională a Iranului pentru victorie s-a numărat și Ayatollahul Seyyed Ali Khamenei, Liderul Suprem al Iranului.

__________________________________________________________________________________
Articol preluat de pe pagina de internet a Canalului PressTV. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2014/05/16/362904/iran-wins-grecoroman-world-cup/
Fotografie preluată de pe pagina de internet a Canalului PressTV. În imagine sunt surprinși sportivul iranian Hamid Sourian cu echipament albastru și sportivul azer Taleh Mammadov cu echipament roșu. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2014/05/15/362783/iran-wrestlers-shine-in-grecoroman-cup/