Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Curs de Limba Persană în 2018

Din octombrie 2018 începe Cursul de Limbă şi Civilizaţie Persană, curs la care vă stau la dispoziție cu tot ce am adunat în cei zece ani de zile trăți în Iran și alte țări ale Orientului Mijlociu. Cursul se va desfășura în centrul Bucureștiului lângă Parcul Tineretului pe Strada Cuza Vodă nr. 147, lunea de la ora 18.30 până la 20.30. 

Invata limba persana in 2018

Cursul va fi uşor cu o ședință săptămânală de 2 ore și 10 minute de repetat acasă zilnic materia predată, prețul participării fiind 150 de lei lunar. Satisfacția va fi enormă, pe mai multe planuri, în funcție de sufletul fiecăruia dintre voi. În afara cunoștințelor de limbă, vom vorbit despre istorie, geografie, religie, literatură, poezie, economie, politică etc. pentru a înțelege greutățile și bucuriile, zeii și miturile care i-au îmbărbătat pe acești oameni de-a lungul timpului.  

Persana contemporană, vorbită astăzi de peste 100 de milioane de oameni ca limbă oficială în Iran, Tadjikistan și Afganistan asigură accesul direct la o cultură impresionantă prin amploare și valoare. Este vorba de limba fostului Imperiu Persan antic, unul dintre leagănele civilizației umane contemporane, ale cărui descoperiri și invenții îmbunătățesc încă viața semenilor noștrii din întreaga lume (ex.: aerul condiționat, sistemul vaselor comunicante,...). Veți ajunge să citiți în original versurile poetului persan Omar Khayam, recitate în Cenaclul Flacăra de Magda Pușcas (https://www.youtube.com/watch?v=AnnPHM8kMJw) și Iulia Iosipescu; veți cunoaște în original frumusețea poeziei persane care tradusă în limba germană l-a impresionat atât de mult pe Mihai Eminescu; etc.

Vorbim despre limba vorbită în Iran, una dintre cele mai bogate țări ale lumii, cu rezerve energetice enorme și frumuseți naturale fără seamăn. Vorbim despre o țară foarte dezvoltată economic, unde modelele Renault Logan, Sandero şi Duster se asamblează de aproape zece ani de zile, oamenii au un standard de viață și o pregătire educațională comparativă cu cei din Europa. Asta atrage atenția oricui se va uită pe un CV și vă va aduce o șansă în plus pentru ocuparea postului dorit. 

Vom discuta despre oameni, înlăturând prejudecățile induse de presă, descoperind frumusețea unui popor care a scris istoria lumii secole de-a rândul. Vom admira miniaturile și covoarele persană, capodorele ale spiritului și frumosului, ce au umplut inima oamenilor prin grija față de detaliul și magia ieșită din mâinile artizanilor persani. 

Pentru înscrieri la curs sau pentru informații suplimentare, mă puteți contacta la adresa de email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau la telefon: 0721192402.