Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Iraniancă a câștigat Premiul Tinerilor Cercetători UNESCO

Iranianca Atieh Kazemi Mojarad este una dintre câștigătorii Premiului Tinerilor Cercetători UNESCO pe anul 2013. Tânăra cercetătoare iraniancă a obținut premiul pentru studiile realizate în domeniul managementului rezervelor biosferei.

Atieh Kazemi Mojarad castiga Premiul Tinerilor Cercetatori UNESCO pe 2013.
Consiliul Internațional de Coordonare Omul și Biosfera (MAB) a anunțat câștigătorii premiului de anul acesta după întâlnirea de la Paris, desfășurată între 27 și 30 mai. Programul MAB acordă anual, începând cu 1989, un premiu de 5000 de dolari americani tinerilor cercetători pentru a promova tinerii cercetători să studieze ecosistemele, resursele naturale și biodiversitatea. Câștigătorii de anul acesta sunt: Atieh Kazemi Mojarad din Iran, Julio Blas Garcia din Spania, Angela Camargo din Mexic, Bilal Habib din India, Hilaire Kouakou din Coasta de Fildeș și Claudia Munera din Nicaragua.1
MAB a premiat și alți doi tineri cercetători, Premiul Michael Batisse, pentru managementul resurselor biosferei. Marisa Coetzee și Harry Biggs din Africa de Sud au primit fiecare premiul de 6000 de dolari americani pentru contribuția adusă la managementul resurselor biosferei.
Premiul câștigat de tânăra cercetătoare iraniancă arată standardul ridicat al învățământului în Republica Islamică Iran, cu deosebire al învățământului universitar (unde majoritatea studenților sunt fete). Având o populație tânără (peste jumătate din populație are vârsta mai mică de 30 de ani), anual 20% din cheltuielile executivului și 5% din bugetul țării este destinat învățământului.2 Felicitări tinerei cercetătoare iranience.

_______________________________________________________________
1 http://www.presstv.ir/detail/2013/06/05/307265/iran-scientist-wins-unesco-award/
2 http://en.wikipedia.org/wiki/Education_in_Iran   
În fotografie este Atieh Kazemi Mojarad. Sursă fotografie: http://www.presstv.ir/detail/2013/06/05/307265/iran-scientist-wins-unesco-award/