Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Film iranian premiat în România şi SUA

Filmul iranian „Oblivion Season” (Vremea uitării) produs şi regizat de Abbas Rafei, scris de Ali Asghari, a debutat în Europa la Festivalul Internaţional de Film de la Braşov pe 8 septembrie 2015. Filmul prezintă cum o fostă prostituată (Sareh Bayat) începe o viaţă nouă prin căsătoria cu cel pe care îl iubeşte (Amin Yendeghani), dar umbrele trecutului îi întunecă noua viaţă. Eroina filmului ajunge prizoniera soţului şi pentru a-şi obţine libertatea trebuie să lupte cu societatea şovină a Iranului.

Sareh Bayat in Oblivion Season

Regizorul Abbas Rafei a declarat despre film: ”Am încercat să arăt o femeie în spatele gratiilor din Teheranul de astăzi, care luptă să depăşească intoleranţa, tradiţionalismul şi religiozitatea societăţii pentru a putea trăi. O societatea care nu o lasă să-şi uite trecutul.”

La Braşov în septembrie 2015 filmul a obţinut premiul „Best Film Award”, iar apoi a participat la Festivalul Internaţional de Film Rahwaz din New Jersez ca şi la ediţia 39 a Festivalului Internaţional de Film din Montreal. Între 15 şi 18 octombrie 2015 filmul iranian a ajuns la Festivalul Internaţional de Film Buffalo din New Zork, ce a găzduit 24 de filme de lung metraj şi 38 de filme scurte din întreaga lume, câştigând acest festival.

Articol inspirat din sursele alăturate. Fotografia preluată de pe pagina PressTV.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

https://brasovfilmfestival.wordpress.com/2015/09/11/day-6/

http://www.presstv.com/Detail/2015/10/21/434387/Iranian-cinema-Rafei-Oblivion-season-Buffalo-film-festival