Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

”The Past” nominalizat la Premiile Cesar

Filmul ”The Past” al regizorului iranian Asghar Farhadi a fost nominalizat la cinci categorii în cadrul festivalului francez Premiile Cesar 2014. Două dintre aceste categorii sunt cel mai bun regizor și cel mai original scenariu.

 

Berenice Bejo and Ali Mosaffa in The Past


Filmul lui Farhadi concurează și pentru cel mai bun film al anului 2014, alături de producțiile ”Me, Myself and Mum” al lui Guillaume Gallienne, ”Stranger by the Lake” al lui Alain Guiraudie, ”Nine Month-Stretch” al lui Albert Dupontel și ”Venus in Fur” al lui Roman Polanski.
Festivalul Premiile Cesar 2014 a nominalizat pe Berenice Bejo la categoria cea mai bună actriță. Această actriță de origine argentiniană deja a câștigat Premiul Palme d’Or pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Film Cannes 2013 și primul premiu al Festivalului de Film Palm Spring 2014 pentru rolul din ”The Past”. Cealaltă actriță importantă din film, Juliette Welfing, a obținut și ea nominalizarea la categoria cea mai bun editor pentru colaborarea la ”The Past”.
Filmul ”The Past” este o dramă romantică, este al șaselea proiect regizat de Farhadi și este primul realizat în străinătate fiind filmat la Paris. Filmul a participat deja la o serie de festivaluri internaționale reușind să câștige numeroase premii importante. Revista Time l-a numit pe Farhadi unul dintre cei mai importanți 100 de oameni ai anului 2012. Drama ”A Separation” a lui Farhadi din 2012 a câștigat premiul de cel mai bun film străin la Premiile Cesar din 2012. Acest film a fost foarte bine primit la multe festivala internaționale de film, a câștigat secțiunea cel mai bun film străin la Premiile Golden Globe și Oscar în 2012.
Înființat în anul 1975, Festivalul Cesar este considerat echivalentul francez al Premiilor Oscar din Statele Unite ale Americii. A 39-a ediția a Festivalului Caesar se va desfășura pe 28 februarie 2014.

__________________________________________________________________________________
Articol și fotografie preluate de pe pagina de internet a Canalului PressTV. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2014/02/03/348997/csar-awards-nominates-farhadis-past/