Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Iranienii nu sunt antisemiți

Directorul spitalului evreiesc din Teheran a anunțat că președintele Hassan Rouhani a făcut recent o donație în bani spitalului, arătând că drepturile minorităților religioase sunt respectate în Republica Islamică Iran. Săptămâna trecută președintele iranian a donat 200 000 de dolari americani Spitalului și Centrului de Recuparare Dr. Sapir, spital al comunității evreiești din Teheran înființat în anul 1942.

Siamak Morsadeq iranian jew parlamentar

 


Domnul Siamak Morsadeq, parlamentar iranian din partea minorității religioase evreiești, a declarat pentru The New York Times: ”Este important că domnul președinte Rouhani își arată deschis sprijinul față de noi, minoritate religioasă a Iranului.” Domnia sa s-a descris după cum urmează: ”Eu sunt iranian. Evreu iranian. Vorbesc engleza, mă rog în ebraică, dar gândesc în persană. Evreii sunt parte a istoriei Iranului.” Domnul Morsadeq a însoțit delegația președintelui Rouhani la Organizația Națiunilor Unite din septembrie 2013 și cu acest prilej a declarat că a participat la războiul dintre Irak și Iran dintre anii 1980 – 1988: ”Am participat la război ca doctor oferind ajutor medical răniților. Am participat pentru țara mea și am face din nou asta chiar mâine dacă ar fi nevoie.”
În anul 2010 domnul Morsadeq a dezmințit acuzațiile de antisemitism din Iran: ”Nu s-a înregistrat nici un caz de antisemitism în Iran. Acest fenomen aparține europenilor, lumii creștine” a declarat domnia sa pentru Russia Today. Parlamentarul evreu iranian a continuat: ”În Iran nu sunt sentimente antisemite. Nu avem atacuri ale sinagogilor și cimitirelor evreiești, așa cum se întâmplă în Paris. Pentru informarea dumneavoastră vă spun că sunt 15 sinagogi în Teheran.”

__________________________________________________________________________________
Articol și fotografie preluate de pe pagina de internet a Canalului PressTV. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2014/02/12/350389/rouhani-aid-proves-no-antisemitism-in-iran/