Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Interviu cu antrenorul naționalei de fotbal a Iranului

Portughezul Carlos Queiroz, antrenorul naționalei de fotbal a Iranului, a avut amabilitatea să acorde un interviu Agenției de Știri a Studenților Iranieni. Traducem acest interviu din limba persană cu speranța că va fi folosit de domnul Victor Pițurcă în organizarea prezenței echipei de fotbal a României la Campionatul Mondial din Brazilia 2014. Până atunci, domnul Pițurcă are de pregătit dubla cu Grecia unde îi dorim succes și sperăm la calificarea reprezentantei noastre.
Reporter: - Dacă sunteți de acord, începem interviul cu echipa națională de tineret a Iranului. Echipa noastră s-a descurcat bine în jocurile campionatului mondial de tineret și aflăm din Emiratele Arabe Unite că dumneavoastră sunteți în legătură permanentă cu echipa noastră de tineret din cantonamentul de la Dubai.

 

Carlos Queiroz interviu 2013


Queiroz: - Este normal să urmăresc evoluția naționalei de tineret în jocurile campionatului mondial. Felicit echipa națională de juniori pentru calificarea în faza a doua a competiției.
Reporter: - De o săptămână v-ați întors din Brazilia. Vrem să știm ce efecte are vizita dumneavoastră pentru fotbalul iranian, ajută cu ceva evoluția naționalei noastre la campionatul de anul viitor din această țară?
Queiroz: - Deocamdată lucrurile sunt în desfășurare. Sunt sigur că în curând voi putea anunța locul în care vom fi cantonați în Brazilia. În momentul de față toate informațiile referitoare la această locație sunt confidențiale și numai FIFA are cunoștință de ele. Nimeni nu poate obține aceste informații. Pot spune numai că am solicitat să ne fie repartizat un loc de cantonament de calitate, un loc de care să fim mândri, o locație prestigioasă.
Reporter: - Cum așteaptă toată lumea și suporterii iranieni așteaptă tragerea la sorți de pe 6 decembrie 2013 pentru Campionatul Mondial din Brazilia 2014. Dumneavoastră, ca antrenor al naționalei de fotbal a Iranului, în ce grupă a-ți dori să fie repartizat Iranul?
Queiroz: - Adevărul este că echipele lidere de grupe nu au nici o importanță. Nu contează dacă picăm cu echipe A sau B sau C. Important este cum alegem campania de pregătire a naționalei de fotbal pentru turneul final din Brazilia. Important este să abordăm jocurile în mod curajos, să ne pregătim atent pentru jocurile din Brazilia. Important este să lăsăm la o parte pretențiile individuale, să ne concentrăm împreună pentru scopul nostru comun și al Iranului. Este important să avem încredere în scopul fotbalului iranian, să ne pregătim bine. Campania de pregătire a naționalei de fotbal trebuie susținută prin asigurarea condițiilor optime, prin transparență, încredre și curaj de toți suporterii fotbalului iranian pentru o cât mai bună participare la Campionatul Mondial din Brazilia.
Reporter: - După returul meciului cu Tailanda și jocul cu Libanul după încă patru zile, echipa națională de fotbal a Iranului are programate meciuri amicale pentru a pregăti evoluția din Brazilia? Ce vești noi aveți în acest sens pentru suporterii fotbalului iranian?
Queiroz: - Din păcate nu am nici o veste despre meciuri amicale pentru pregătirea turneului final din Brazilia. Este imposibil să avem jocuri internaționale atunci când nu știm nimic despre programul federației iraniene de fotbal. Suntem limitați la jocurile pe care le avem în calificările pentru Campionatul de Fotbal al Asiei. În momentul de față, realist vorbind, doar jocurile oficiale pe care le avem ne pot ajuta la îmbunătățirea performanței în Brazilia: cu Tailanda, cu Libanul și cu Kuweitul. Punctul meu de vedere este limpede: cu tot respectul pe care îl am pentru aceste echipe, jocurile cu ele nu sunt o pregătire corespunzătoare a prezenței noastre în Brazilia. Este o glumă.
Reporter: - Ultima întrebare este legată de cartea scrisă de Sir Alex Ferguson. Domnia sa a spus că dumneavoastră ați făcut totul în perioada colaborării pe care ați avuto cu Manchester United. Care este răspunsul dumneavăastră?
Queiroz: - Mulțumesc încă o dată domnului Ferguson pentru ocazia pe care mi-a oferito de a lucra cu puternicul și prestigiosul club Manchester United.
_________________________________________________________________ 

Fotografie și articol preluate de pe pagina de internet a Agenției de Știri a Studenților Iranieni. Sursă: http://www.isna.ir/fa/news/92080804590/کی-روش-متاسفانه-خبری-از-بازی-های-دوستانه