Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Prima conferință cu presa a președintelui Hassan Rohani

Astăzi 17 iunie președintele nou ales Hassan Rohani a susținut prima conferință cu presa. Rohani a declarat că după ce va prelua mandatul de președinte al Iranului va căuta ”interacțiuni constructive” cu întreaga lume printr-o politică moderată.

Președintele Hassan Rohani
Noul președinte al Iranului a declarat că administrația pe care o va conduce va fi de ”prudență și speranță”, va urmări realizarea obiectivelor naționale printr-o politică ”moderată”: ”Voi conduce o administrație a prudenței și speranței, vom respecta promisiunile făcute, vom salva economia, vom revigora etica, vom interacționa constructiv cu întreaga lume printr-o politică moderată”.
Rohani a declarat că administrația sa va activa pentru ridicarea ”sancțiunilor brutale” impuse Iranului: ”Națiunea iraniană nu a făcut nimic rău pentru a merita aceste sancțiuni. Sancțiunile sunt un mecanism depășit care rănesc mai mult Occidentul decât economia Iranului”. Fostul negociator al dosarului nuclear iranian a spus că Iranul va reuși să ușureze sancțiunile prin ”mai multă transparență” și prin ”câștigarea încrederii” lumii. Domnia sa a declarat că Iranul a fost transparent în privința programului energiei nucleare.
Prin participarea în număr mare la aceste alegeri prezidențiale poporul iranian a arătat o nouă oportunitate de a interacționa cu întreaga lume: ”Sper că toate țările vor folosi această oportunitate  pentru că așa vor fi obținute rezultate de interes reciproc. În momentul de față Orientul Mijlociu și întreaga lume se confruntă cu numeroase tensiuni economice și politice. Interacțiunea cu Republica Islamică Iran va fi benefică nu numai pentru Iran, dar și pentru regiune și pentru întreaga lume.” Președintele nou ales a adăugat că administrația sa va avea ca prioritate relațiilor ”amicale și strânse” cu toate țările vecine Iranului, relații bazate pe o bună vecinătate, pe respectarea intereselor mutuale. Domnia sa a subliniat importanța legăturilor cu țările litoralului Golfului Persic și cu statele arabe: ”Golful Persic are o importanță strategică și în materie de politică și de economie.”
La o întrebare referitoare la relațiile dintre Iran și Arabia Saudită în viitoarea administrație, Rohani a spus că bazele au fost puse de cele două țări pentru a coopera în domeniile economic, cultural și politic. Întrebat despre criza actuală din Siria, noul președinte iranian a subliniat că problema siriană trebuie rezolvată de sirieni: ”Decizia finală și soarta Siriei trebuie hotărâtă de națiunea siriană. Ne opunem terorismului, războiului civil și intervenției străine în Siria”. Rohani și-a exprima încrederea că pacea și liniștea vor fi reinstaurate în Siria cu ajutorul țărilor din regiune și din întreaga lume, că dorințele poporului sirian vor fi respectate.
حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در اولین نشست خبری خود افزود: من می‌خواهم خطاب به ملت بزرگ ایران بگویم که وعده‌های انتخاباتی را فراموش نخواهم کرد 
_______________________________________________________________

Articol preluat de pe pagina de internet a canalului PressTV. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2013/06/17/309475/rohani-vows-constructive-interaction/
Sursă fotografie: http://www.isna.ir/fa/news/92032716693/حسن-روحانی-اولین-قفل-باز-شد-تعبیر-دولت-ائتلافی