Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Victorie la ciclism în Malayezia

Ciclistul iranian Mirsamad Pourseyedigolakhour a câștigat Turul Langkawi din Kuala Terengganu, pe coasta de est a Malayeziei, devenind primul ciclist asiatic care câștigă acest concurs. Sportivul iranian face parte din echipa Petrochemical Tabriz și a terminat ultima etapă sâmbătă 8 martie 2014 cu un timp de 35 de ore 7 minute și 16 secunde. La finalul ultimei etape sportivul iranian a ajuns cu 8 secunde înaintea lui Merhawi Kudus din Eritreea (echipa MTN Qhubeka) și 11 secunde înaintea lui Isaac Bolivar din Columbia (echipa United Healthcare).

 

2014 Tour of Langkawi


Pourseyedigolakhour a obținut victoria după o luptă de echipă, fiind ajutat puternic de coechipieri. După victorie domnia sa a declarat: ”După etapa a patra, disputată la Genting, echipa m-a protejat puternic să rămân în frunte. Trebuie să le mulțumesc pentru efort. Sunt foarte mândru de rezultat, mai ales pentru că sunt primul ciclist asiatic care câștigă acest turneu. După 19 ani de zile, sunt primul ciclist asiatic care câștigă, este o mare victorie pentru mine și pentru ciclismul asiatic.” Ciclistul iranian a continuat: ”În țara mea sunt o mulțime de munți, sunt ideali pentru antrenamente cicliste de cățărare și ne ajută să ne îmbunătățim performanțele.”
Turul Langkawi este o competiție anuală profesionistă de ciclism desfășurată în Malayezia. Competiția a fost organizată pentru prima dată în anul 1996 și de atunci se desfășoară anual. Odată cu creșterea popularității și importanței competiției, echipe cicliste tot mai bune din toată lumea iau parte la desfășurarea concursului. În mod normal competiția se desfășoară în lunile februarie și martie.

__________________________________________________________________________________
Articol și fotografie preluate de pe pagina de internet a Canalului PressTV. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2014/03/08/353813/iranian-cyclist-wins-tour-de-langkawi/