Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Oaspeţi la Ambasada Iranului la Bucureşti

Joi 16 ianuarie 2018 am avut plăcerea să fim oaspeţi la Ambasada Republicii Islamice Iran la Bucureşti. Este al treilea an consecutin de când, în preajma Sărbătorilor de Iarnă, Excelenţa Sa Dl Hamid Moayyer Ambasador al Iranului la Bucureşti ne-a invitat să fim oaspeţi la Serbarea Cursanţilor de Limbă Persană din România. 

Serbare Ambasada Iranului 2018

Au participat: Excelenţa Sa Dl Ambasador, domnul consilier Hagialian, doamna Dumitrescu, domnul profesor Gorji cu parte dintre studenţii domniei sale de la Universitatea din Bucureşti, subsemnatul Mihai Cernătescu şi o parte dintre cursanţii mei de la Biblioteca Judeţeană Argeş şi de la Cursul de Persană de la Organizaţia Oriensdin Bucureşti. 

Seara a început cu un cuvânt de bun venit şi o prezentare a limbii persane şi a ultimelor evenimente din viaţa iranienilor de către gazda noastră Domnul Ambasador. Având în vedere că unii dintre cursanţi sunt la clase de începători, am tradus eu mesajul gazdei noastre în limba română. Fiecare dintre cursanţi a spus apoi câteva cuvinte de prezentare personală în limba persană iar domnişoara Sara Esterabadeyan ne-a recitat superb din memorie câteva gazelui din opera poetului persan Hafez. Domnul Ambasador a avut bunăvoinţa să răspundă întrebărilor cursanţilor, vorbind şi despre relaţiile economice şi politice dintre Republica Islamică Iran şi România.

Am mâncat împreună mâncare tradiţională iraniană gătită superb de domnul Alamati şi seara s-a încheiat cu discuţii, întrebări şi răspunsuri. Am petrecut împreună o seară frumoasă, oferind cursanţilor de la limba persană din România posibilitatea să arunce o privire spre cultura persană dar şi să se cunoască între ei. Felicit Ambasada Republicii Islamice Iran la Bucureşti pentru organizarea evenimentului şi mulţumesc pentru frumoasele cadouri, artizanat iranian, cu care toţi oaspeţii au plecat acasă.