Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Expoziţie de grafică inspirată din poezia persană

Marţi 6 iunie 2017 s-a deschis la Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş o superbă expoziţie de grafică inspirată din versurile poetului persan Rumi. Doamna Manuela Toderaş, autoarea lucrărilor, a venit personal la Piteşti pentru a deschide argeşenilor doritori de a „ Ieşi din cercul vieţii şi a intra în cercul dragostei ” o fereastră spre cultura persană. Mulţumesc personal Bibliotecii Judeţene Argeş pentru acordarea acestei oportunităţi şi artistei prahovence pentru efortul făcut. Cei care doresc să vadă expoziţia o pot face până pe 20 iunie 2017 în timpul orelor de activitate ale Bibliotecii Judeţene Argeş. 

Expozitie Manuela Toderas

Atrag atenţia în mod deosebit asupra a două lucrări inspirate din Peripeţiile lui Nastratin Hogea, carte de folclor persan tradusă de mine şi publicată toamna trecută de Editura Herald. Lucrările cu pricina sunt accesibile publicului în partea dreaptă a expoziţiei, lângă scara centrală. 

Veţi întâlni pe simeza din partea dreaptă şi două lucrări inspirate de poeziile lui Mihai Eminescu, el însuşi înspirat din poezia persană clasică. Mihai Eminescu, bun cunoscător al limbii germane, a citit la Viena şi Berlin poezie şi filosofie persană tradusă în limba germană. Închei cu un citat din una dintre primele variante ale poeziei „ Călin” de Mihai Eminescu, din perioada în care studia la Berlin:

„Eu doriam odat’ să-mi vină

Inspirarea cea străină

Care-n lira lui Firdusi

În gazeluri se combină”.